HJSC gaat voor stunt tegen ongeslagen koploper

Vanmiddag om 14:30 trapt HJSC 1 af voor de start van de tweede seizoenshelft. Dit had natuurlijk vorige week tegen Boornbergum al gemoeten, maar zoals iedereen weet kon deze wedstrijd door de vorst geen doorgang vinden. Nu wacht Sneek Wit Zwart. Met 30 punten uit tien wedstrijden verloor de ploeg nog geen punt dit seizoen. Ook het doelsaldo, 72 voor en maar zes tegen is indrukwekkend.

Of juist niet? Iedereen weet dat de ploeg een flinke spelersupdate heeft gehad aan het begin van het seizoen. Veel jongens van de zondagtak die een stap terug deden naar de zaterdagploeg. Het zou schandalig zijn als Sneek met deze selectie mindere cijfers had genoteerd. Aan de andere kant “moet je het natuurlijk nog wel even doen”.

HJSC verloor aan het begin van het seizoen vrij kansloos met 5-1 in Sneek. Uit een penalty schoot Pieter Wiersma de eretreffer tegen de touwen. Wat er daarna gebeurde weet iedereen. Een serie van zeven winstpartijen op een rij en een keurige derde plaats op de ranglijst. Voor HJSC is het dus weer de eerste wedstrijd na de winterstop, voor Sneek niet. Zij wisten vorige week Heerenveen al met dubbele cijfers te verslaan. Het werd 10-1.

Alleen een superscherp en getergd HJSC kan vanmiddag Sneek punten afsnoepen. Anders zal het waarschijnlijk een walk-over worden. HJSC kan misschien iets van vertrouwen putten uit het feit dat Sneek de afgelopen drie seizoenen ten onder ging in Hommerts. Vanmiddag om half 3 op sportpark Oan it Far, HJSC – Sneek wit Zwart.

HJSC– Sneek Wit Zwart
14.30 uur | Sportpark Oan it Far
Scheidsrechter: S.Visser

Selectie HJSC
Johan de Boer (K)
Mark Tesselaar (C)
Erro Hofstra
Bart van Kalsbeek
Nils de Lange
Lex Potma
Thomas Bethlehem
Jetze Wiersma
Toussaint Boonstra
Tristan Kouwenhoven
Pieter Wiersma
Justin Boonstra
Henk Sijbranda
Marko Hoekstra