HJSC gaat voor herstel in eigen huis tegen EBC

Na de nederlaag tegen Espel vorige week zal de wedstrijd van vanmiddag tegen EBC toch echt moeten worden gewonnnen. Bij winst blijft HJSC in het spoor van de koplopers, of wordt het misschien wel weer koploper. Zo klein is het puntenverschil in de huidige 5e klasse A. Het verschil tussen Woudsend (10e) en Heerenveen (1e) is maar vier puntjes. HJSC staat op plaats vijf met maar twee punten minder dan de koploper. De tegenstander van vanmiddag staat op de zevende plaats met een puntje minder dan HJSC.

Het is dus een bizarre competitie tot op heden. Iedereen lijkt van elkaar te kunnen winnen en grote verschillen zijn der dus nog niet. Bij winst op EBC kan HJSC aanhaken bij de bovenste helft van de ranglijst. Historisch gezien zou dit geen probleem moeten zijn. Nog nooit verloor HJSC een competitieduel in eigen huis van EBC. Dertien keer troffen de ploegen elkaar en elke wedstrijd werd in winst omgezet. Voor het laatst in het seizoen 2015/2016 toen HJSC met 6-0 te sterk was. Doelpunten kwamen toen van Piet Jan Nauta (2x), Bart van Kalsbeek (2x), Melvin Ras en Justin Boonstra.

Ook nu bieden in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst. EBC ging vorige week dan wel hard onderuit tegen Bakhuizen, het won wel van SVBS’77 wat drie weken geleden nog lijstaanvoerder was. Zeker na de iets wat zure nederlaag wil het vlaggenschip zich herstellen. Een betere plek dan thuis op het prachtige sportpark Oan it Far is er niet. De wedstrijd start om 14:30. Pupil van de week is Brecht Jaasma. Na afloop is er draaiend rad in het dorpshuis.

HJSC 2 speelt een vroege wedstrijd in Leeuwarden. Om 13:30 is Blauw Wit’34 9 in Leeuwarden de tegenstander.

Overige wedstrijden
Bakhuizen – Espel
IJVC – SVBS
Steenwijk – Blokzijl
Woudsend – Heerenveen

vv HJSC – vv EBC
14:30 | Sportpark Oan it Far
Scheidsrechter: A. Albada