HJSC en TOP’63 delen wederom de punten

HJSC heef zaterdag een punt overgehouden aan het duel met TOP’63. In de eerste helft kwam HJSC op voorsprong maar deze verloor het al na drie minuten. In de tweede helft volgden geen goals meer waardoor het duel eindigde in 1-1.

HJSC en TOP’63 begonnen met het zelfde strijdplan aan het duel. De tegenstander laten opkomen om vervolgens op eigen helft druk te zetten en te counteren. HJSC, met Herre Bosma sinds lange tijd weer op het middenveld, was wat afwachtend in de eerste fase.

Maar dat was de thuisploeg ook. Met in het hoofd nog het vorige treffen tussen deze beide teams, toen HJSC de geelhemden wist te overklassen in de eerste helft, maar slechts een punt aan het duel wist over te houden.

Kansen waren er voor beide ploegen zeker te noteren in het eerste half uur. TOP’63 met twee kopballen en HJSC met een schotje van Piet Jan Nauta. Maar in minuut 37 was het voor HJSC wel raak. Justin Boonstra passeerde met een grandioze actie een aantal spelers van TOP. Een rush vanaf de middenlijn richting de goal van de thuisploeg slaagde volledig alleen werd zijn schot door de keeper gepakt. Gelukkig stond Herre Bosma om de goede plek om de rebound binnen te schieten

De euforie bleef niet lang hangen. Amper drie minuten later was het alweer 1-1. Een vrije trap belande via de kluts op de paal en voor de voeten van een speler van TOP. Die schoot zuiver binnen en bracht beide ploegen naast elkaar.

Over de tweede helft kunnen wij kort zijn. Voor HJSC was het vooral tegenhouden en TOP had nog de meeste drang om de wedstrijd te winnen. Beide ploegen scoorden niet meer en dus bleef het bij 1-1.

Na een zeer gezellige derde helft in de kantine van TOP’63 ging de ploeg weer richting Hommerts. Zaterdag spelen we natuurlijk de jubileumwedstrijd tegen Creil/Bant. Maar eerst woensdagavond de interland tegen het Nederlands Dovenelftal. Een spectaculaire week staat ons te wachten.