HJSC eindigt competitie met nederlaag in Ens

HJSC heeft de laatste competitiewedstrijd met 3-1 verloren in en tegen Ens. Het duel was voor HJSC zeer geschikt om spelers te sparen en of rust te geven want er viel niets meer te halen. Al een tijdje is bekend dat de ploeg van Thomas Graven derde zou eindigen en dus de nacompetitie in gaat. Ens kon in theorie nog kampioen worden maar al snel werd duidelijk dat de Walde op voorsprong stond en dat niet meer zou weggeven.

HJSC trof een gretig Ens aan want de ploeg begon vol overgave aan het duel en creëerde in de openingsfase al een paar goede kansen. HJSC stond vaak niet goed en mocht van geluk spreken dat het vizier van de schutters niet op scherp stond. Anders was de openingsfase één om snel te vergeten.

Schitterende penalty Mark Jaarsma
Het duurde 20 minuten voordat HJSC pas echt druk naar voren kon geven. En dat resulteerde al snel in een penalty. Vaste penaltynemer Mark Jaarsma schoot de bal kiezelhard in de bovenhoek en schoot HJSC zo enigszins onterecht op voorsprong.

Na de niet onnodige drinkpauze was Mark Jaarsma ook dicht bij zijn tweede treffer. De doelman van Ens moest zich strekken om de vrije trap uit de goal te houden. Helaas voor HJSC slaagde hij hier in. HJSC leek even in een betere fase te zitten en had van Ens even weinig te duchten. Toch viel de gelijkmaker acht minuten voor de pauze. Een scherpe en knap uitgespeelde counter viel in het netje en zo was de stand weer gelijk.

HJSC voor rust nog dichtbij de voorsprong
Toch leek HJSC amper een paar minuten later weer de voorspong te pakken. Henk Hoekstra kon alleen op de keeper af en tikte de bal opzij. Helaas kwam deze bal niet aan en zo ging deze kans verloren, hier had veel meer ingezeten.

Ens neemt afstand na rust
Vlak na rust kwam Ens op een 2-1 voorsprong na weer een prima aanval. HJSC probeerde het vervolgens nog wel maar kwam niet echt meer tot kansen. Een kopbal en Bert Veltman was één van de weinige wapenfeiten van HJSC. Na een uur gooide Ens de wedstrijd in het slot door de 3-1 te maken. Dat was tevens het sein voor Thomas Graven om te gaan wisselen. Zo kwamen JO19-1 spelers Jorrit Renema en Niek de Jager binnen de lijnen en mocht ook Jetze Wiersma invallen. Laatstgenoemde maakte zijn eerste speelminuten van dit seizoen na lang blessureleed.

In het restant van de wedstrijd gebeurde er weinig noemenswaardige zaken. Beide ploegen vonden het wel prima en zo eindigde het duel in een 3-1 zege voor Ens. Zaterdag is HJSC vrij en op 3 juni is de eerste nacompetitiewedstrijd. De tegenstander is nog onbekend omdat het zaterdag nog een competitieronde op het programma staat. Mocht HJSC 3 juni winnen dan speelt het een week later op neutraal terrein de finale om een plek in de vierde plaats te bemachtigen.