HJSC doet uitstekende zaken met zege op NOK

HJSC 1 heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan door de naaste belager voor de derde plaats NOK met 3-0 te verslaan. Hierdoor groeide het verschil op de ranglijst met de nummer vijf naar zes punten. Alleen Arum staat nog tussen de beide ploegen in. HJSC gaf de bezoekers van de Nijemirdum Oudemirdum Kombinatie geen kans op succes en kon zichzelf alleen het verwijt maken dat het het duel niet eerder wist te beslissen.

Met Mark Tesselaar die centraal achterin terugkeerde in de basis ving HJSC het duel met NOK aan. Ook Henk Hoekstra kon weer rekenen op een basisplek. Na de eenvoudige zege op Blokzijl een week eerder (0-6) was wel duidelijk dat er vandaag wel uit een ander vaatje getapt moest worden oom ook drie punten aan het duel met NOK over te houden. En hoewel HJSC in balbezit het duel slordig opende, gaf het weinig weg en wist de ploeg van trainer Thomas Graven de overhand te nemen in het duel. Dit resulteerde in de openingsfase in een reuzenkans voor Justin Boonstra, die op aangeven van Ramon Raap de uitstekende jeugdkeeper van NOK op zijn pad vond.

Niet veel later was het uit een soortgelijke aanval wel raak. Nu was Raap zelf het eindstation van een lage voorzet bij de tweede paal en ditmaal was er voor de doelman geen kans om zich voor het schot te werpen: 1-0. Een mooie ode van Ramon aan zijn oom Mient, die voor aanvang van de wedstrijd in het zonnetje werd gezet door HJSC. De staantribune werd zaterdag officieel geopend en vernoemd naar Mient. Onze trouwe supporter. De 1-0 ruststand werd in de HJSC-kleedkamer als magertjes bestempeld. NOK bood goed weerstand, maar kon daar zelf qua kansen weinig tegenoverzetten.

Tegen een ploeg als NOK is waakzaamheid geboden. Dat bleek. De grootste kans voor de bezoekers kwam vlak na rust, maar een inzet uit een voorzet werd voorlangs geschoten. Het bleef 1-0 omdat de gebroeders Veltman een inzet van dichtbij niet tot doelpunt konden promoveren. Aizo kopte op de handen van de doelman, Bert raakte niet veel later de onderkant van de lat.

Nadat Justin Boonstra in minuut 65 een strafschop verdiende wist Mark Jaarsma dit buitenkansje te verzilver: 2-0. Daarmee was de angel uit het duel gehaald en begon HJSC vrijer te voetballen. Twee minuten later werd Raap gelanceerd middels een prachtige steekbal van Jelger de Boer en de 3-0 was een feit. In de slotfase liet HJSC de teugels wat vieren, ook al was Lex Potma uit een indraaiende hoekschop nog dicht bij de 4-0.

HJSC voetbalde comfortabel richting het eindsignaal en dat was in eigen huis voor het eerst dit seizoen. Met twee vrije zaterdagen voor de boeg is HJSC 2023 prima begonnen. Op 4 maart gaan we weer verder, dan met een lastig uitduel tegen Mulier in Witmarsum.