HJSC-dagen 2023 vol met hoogtepunten

Met zoveel zonneschijn kon het ook bijna niet misgaan. Het werd weer een schitterende ouderwetse HJSC-dagen die na jaren weer werden gekenmerkt door de vaste onderdelen zoals het 7vs7 toernooi en het 35+ en 45+ toernooi op vrijdagavond. Ook de seizoensafsluiting van de jeugd werd ondanks de warmte een prachtig feest. 

35+ en 45+ trappen de HJSC-dagen 2023 af
Voor het eerst was er dit jaar ook een toernooi voor de 35+ teams. In totaal deden aan het gehele toernooi acht teams mee. Heeg 2x, HJSC 2x, Oudega 2x, Blauwhuis en Workum waren de deelnemers dit jaar. Zo was de bezetting uitstekend en vooral heel gezellig te noemen. De wedstrijden verliepen sportief maar wel op het scherpst van de snede.

Bij de 35+ was Heeg de sterkste en Workum mocht zich winnaar noemen van het 45+ toernooi. Na afloop bleef het nog lang gezellig in de feesttent en rond de klok van 1u werd de DJ gesommeerd de muziek nu echt uit te doen.

Uitstekend geregelde slotochtend voor de jeugd
Afgelopen zaterdag was de OHH-slotdag weer in Hommerts als afsluiter van het seizoen voor de jeugd. De slotdag ging van start om 9 uur voor de jongste jeugd, zij speelden tegen de moeders of zussen. De oudere jeugd tot en met de J015-1 speelde tegen de vaders of broers. Na de wedstrijdjes stond er lekkere limonade klaar, want met deze warmte moest er goed gedronken worden.

De teams die geen wedstrijd hadden, deden spellen op het kleine veld voor de kleedboxen. Het weer was perfect voor de waterspellen. Ze konden voetpong spelen, bekertjes met water wegschieten, sponstikkertje en er was een buikglijdparcours. Dit zorgde voor veel plezier! Na een korte afsluiting was er voor ieder nog een verkoelend ijsje.

Het was een ochtend vol voetbal- en waterplezier! Wij willen alle vrijwilligers even extra bedanken voor hun hulp deze ochtend. Zonder hun hulp was deze ochtend niet zo geslaagd geweest! Voor nu wensen wij jullie een hele fijne zomer toe en kijken wij uit naar een nieuw voetbalseizoen!

Felle duels tijdens het 7 vs 7 toernooi
De bezetting van het toernooi was enigszins uitgedund dit jaar. Dit kwam mede door de nacompetitiewedstrijden van Heeg en IJVC, vaak leveren die ook een ploeg aan. Maar er waren toch nog zes teams ingeschreven voor de 2023 editie. In competitievorm speelden alle ploegen een keer tegen elkaar. Voornamelijk de teamnamen waren van een hoog niveau want het werd door de hitte enorm afzien voor de spelers.

FC BalZeDolJa, Veld 4, Scheidsrechters het is tiid, Trije Boanen en de rest en Lit hem maar sjitte United waren enkele parels van namen die we aan het werk zagen. Laatstgenoemde werd de winnaar van het toernooi en mocht de wisselbokaal mee naar huis nemen.

Krijn en Marleen laten de tent schudden
Na afloop van het toernooi genoten spelers en bezoekers van de bbq en natuurlijk de nodige drankjes. Vanaf 7u begon het muzikale duo Krijn en Marleen en die wisten er een dik feest van te maken. Ze gingen zelfs een uur langer door dan vooraf was afgesproken wat natuurlijk genoeg zegt over de sfeer die zaterdagavond heerste. Het was een prachtige dag vol met hoogtepunten.

Spelers en talent van het jaar
Natuurlijk kon de uitreiking van de spelers van het jaar en de talent van het jaar niet ontbreken. Jeanet de Vries werd speelster van het jaar, Lammert Wiersma speler van het jaar en talent van het jaar is Ramon Raap. Hoofdtrainer Thomas Graven had lovende woorden voor Lammert en Ramon en trainers Timo Wittermans en Toussaint Boonstra hadden lovende woorden voor Jeanet. Door aanvoerder Jelger de Boer van HJSC 1 werd verder de staf nog in het zonnetje gezet.

Het was weer een schitterende editie en een heerlijke afsluiter van een lang voetbalseizoen. Tot na de zomer!