HJSC binnen twee minuten langs lamlendig Woudsend

Twee momenten binnen twee minuten in de eerste helft hebben HJSC de zege bezorgd tegen Woudsend. Bart van Kalsbeek scoorde met een prachtige kopbal en ook Henk Sijbranda faalde als een echte spits niet in een 1 op 1 situatie met de keeper.

HJSC speelde met hetzelfde idee als tegen Sneek Wit Zwart. Met vijf verdedigers en veel snelheid op de flanken. In de praktijk bleek dit toch anders te werken. Bart van Kalsbeek, op papier de rechtsback schoof toch een linie door. Ook de spelers van Woudsend wisten niet goed hoe HJSC nou eigenlijk stond, met een schreeuwende trainer en verdedigers die niet wisten waarheen te spelen tot gevolg. HJSC had het in de eerste helft prima in orde.

Het liet Woudsend lekker aan de bal en wist dreigend gevaar simpel te neutraliseren. Een paar corners, meer gevaar kwam er niet aan de kant van Woudsend. Sneu was wel het uitvallen van de doelman van Woudsend. Hij leek een schouderblessure op te lopen na een simpele redding op een afstandsschot van Pieter Wiersma. Halverwege moest hij vervangen worden. De doelman van het tweede elftal, die net lekker aan de thee zat (Woudsend 2 speelde op het andere veld tegen Joure 4) moest invallen.

Een slechter begin had de nieuwe doelman zich niet kunnen wensen. De eerste beste kans leverde de 1-0 op voor HJSC. Een prachtige voorzet van Toussaint Boonstra werd door Bart van Kalsbeek keurig binnen gekopt via de binnenkant van de paal. Amper twee minuten later was de score al 2-0. Erro Hofstra onderschepte achterin de bal en gaf een snelle pass naar voren. Via het middenveld kwam de bal bij Henk Sijbranda die een 1 op 1 situatie met de pas ingevallen doelman keurig afrondde. Een prachtige en razendsnelle counter van HJSC.

Woudsend kon daartegenover eigenlijk helemaal niets bewerkstelligen. De ploeg was veel in balbezit maar beschikte over nul creativiteit. Zeker in de eerste helft werd dit pijnlijk duidelijk. Keeper Johan de Boer kende een rustige eerste helft.

De tweede helft was niet te vergelijken met de eerste. Woudsend begon in eens vol gas te geven en dwong HJSC naar achteren. De gehele tweede helft probeerde Woudsend de aansluitingstreffer te maken. De verdediging van HJSC wist overeind te blijven en heeft op een aantal corners na en een gevaarlijk schot voorlangs weinig te duchten gehad.

Zo wist HJSC na een gemakkelijke eerste en een iets lastigere tweede helft weer drie punten bij te schijven. De race om promotiewedstrijden is in volle gang en HJSC heeft dit volledig in eigen hand. Een mooi toetje na de competitie is dus zeker haalbaar.

Door het terugtrekken van Hielpen is HJSC volgende week vrij. Een week later speelt het de lastige uitwedstrijd tegen SC Espel. Vorig jaar werd deze wedstrijd 5-1 mede door een hattrick van Justin Boonstra.

Woudsend – HJSC 0-2 (0-2) | Bart van Kalsbeek en Henk Sijbranda.

De foto’s zijn gemaakt door Evelien van der Land.