HJSC begint in Heerenveen pas na rust te voetballen

HJSC heeft de tweede overwinning op rij geboekt. Zaterdag werd vv Heerenveen op sportpark skoatterwâld met 1-2 verslagen. Doelpunten kwamen er van Sander Sijbranda en Justin Boonstra.

Net als de afgelopen weken liet HJSC haar tegenstander aan de bal. Heerenveen is een voetballende ploeg die daar geen problemen mee had. Naast een jeugdige ploeg is het ook een ongeduldige ploeg. Dat werd duidelijk omdat de ene naar de andere bal over de zijlijn verdween. Ze waren ontzettend slordig in hun passing en kregen vrijwel geen druk op de HJSC-defensie die prima stand hield.

HJSC moest het dus hebben van de counter. Toch kwam deze de gehele eerste helft niet echt uit de verf. Via de zijkanten kwam nog een beetje dreiging maar gevaarlijk werd het vrijwel nooit. Bart van Kalsbeek raakte de lat uit een kopbal, maar meer gevaar kwam er van HJSC-kant niet. Het was een gezapige eerste helft zonder grote kansen. Beide ploegen grossierden in slordigheden en leken niet in staat aanvallend gevaarlijk te worden.

De tweede helft leek HJSC een stuk gretiger. Gelijk na rust werd er druk naar voren gezet en vooral via de linkerkant kwam er veel dreiging. Heerenveen werd met de rug tegen de muur gezet en het was wachten op echte kansen.

Na 65 minuten voetballen had HJSC al twee wissels doorgevoerd en begon het Heerenveen serieus onder druk te zetten. Een aantal corners leverde nog niets op, maar even later was Sander Sijbranda de gevierde man. Hij zette met wat kap en draaiwerk, en het nodige geluk HJSC op voorsprong. De opluchting was bij spelers, staf en supporters te merken. Helemaal toen Justin Boonstra een kleine tien minuten later de 0-2 kon binnenschieten.

De laatste tien minuten van de wedstrijd stond voor HJSC in het teken van verdedigen. Dat slaagde tot dat vv Heerenveen een vrije trap mocht nemen op 18 meter van de goal. Met een prachtige vrije trap werd keeper Johan de Boer geklopt.
Het was echt overleven voor HJSC, al was Bart van Kalsbeek nog wel dicht bij een doelpunt. Net als in de eerste helft raakte hij het aluminium, dit keer was niet de lat maar de paal de boosdoener. HJSC kwam de slotfase minuten niet echt meer in de problemen en speelde het duel professioneel uit.

Door de zege blijft HJSC in het spoor van koploper Espel wat alleen een beter doelsaldo heeft. Zaterdag staat er een lekker potje op het programma. Woudsend is dan de tegenstander, dit is wederom een uitwedstrijd.