HJSC 35+ vooral de derde helft erg sterk

Zoals jullie bekend zal zijn, heeft HJSC een aantal succesvolle 35+ers. Ze staan al 5 jaar achter elkaar in de finale van de HJSC slotdagen (en niet altijd met behulp van de reglementen). Verder hebben ze de Jacky Reen bokaal deze zomer terugveroverd op de – volgens ons- net wat minder talentvolle Hegemers.

Toen aan het begin van het seizoen duidelijk werd dat ons derde niet meer reanimeerbaar bleek, was het besluit snel genomen. We zouden successen beleven bij het 7 tegen 7 seniorenvoetbal.

De successen.

Het begon goed, we kwamen in onze eerste wedstrijd al snel met 1-0 voor te staan tegen Gorredijk. Het viel ons wat tegen dat we in de laatste minuut nog een tegengoal moesten incasseren. De tweede wedstrijddag kwamen we met drie nul achter te staan. Dankzij een kamikaze-actie van onze Stefan kwamen we terug en Sjors werd topscoorder door nog twee keer te scoren. Onze tweede gelijkspel.

Verder won Yntema in Nieuwehorne een meter bier bij de verloting. Tot slot zijn we inmiddels de favoriete tegenstander van alle 35 plus teams in Zuid Fryslân. We hebben de Olympische gedachte te veel doorgevoerd en winnen dus helemaal niks meer.

Ronald Yntema wint meter bier
Ronald Yntema wint meter bier

Verdere successen bleven ons dus bespaard. Vraag ons niet waarom. Kwade tongen beweren dat we te oud zijn, echt niet kunnen voetballen (Bert Veltman), te veel met het nazitten bezig zijn etc. Onderstaande foto’s laten zien dat dat laatste waar is. Kijk die jongens een blijmoedig langs hun fles bier kijken. De kippenpoten van Jan Krist smaken ook prima, om maar te zwijgen van de worst met mosterd van beheerder Corry.