HJSC 2 tweemaal onderuit tegen Blauw Wit’34

In een tijdsbestek van drie weken speelde HJSC 2 twee keer tegen Blauw Wit’34. Eerst wachtte een uitwedstrijd tegen het negende en daarna een thuiswedstrijd tegen het zevende. Tussendoor werd de confrontatie tegen Zeerobben 4 uitgesteld wegens een tekort aan spelers bij de Harlingers. It Twadde beleefde weinig plezier aan het tweeluik met Blauw Wit: er werd beide keren vrij kansloos verloren.

Blauw Wit’34 9 had nog maar weinig punten behaald in de competitie, maar HJSC kwam er tegen de ploeg uit Leeuwarden eigenlijk niet aan te pas. Na een halfuur stond HJSC al 2-0 achter. Vervolgens werd HJSC wel iets sterker en kreeg het een paar kansen. Zo was Jarno Hofstra dichtbij een doelpunt en kreeg ook Toussaint Boonstra een goede mogelijkheid. Vlak voor rust was het die laatste die de spanning wel weer terugbracht in de wedstrijd: 2-1.

HJSC kwam echter niet goed uit de kleedkamer en door een te korte terugspeelbal kon een aanvaller van Blauw Wit de 3-1 binnenschuiven. Deze goal was de beslissing in de wedstrijd. HJSC was niet meer in staat aanvallend iets uit te richten en Blauw Wit wist in de slotfase nog twee keer te scoren. Eindstand: 5-1.

Twee weken later kwam Blauw Wit’34 7 op bezoek in Hommerts. HJSC moest vrezen voor een enorme afslachting toen Blauw Wit binnen tien minuten al tweemaal had gescoord. HJSC deed echter al snel weer wat terug toen Rohald Boonstra een goede actie van Hein Kemme bekroonde met een doelpunt. It Twadde kwam vervolgens wat beter in de wedstrijd, al bleef het oppassen voor de tegenstoot van Blauw Wit.

Vlak na rust scoorde HJSC, maar helaas niet in het goede doel. George Thijs Jaarsma passeerde zijn eigen doelman in een poging een voorzet te blokken: 3-1. Blauw Wit kon daarna de score verder uitbreiden door doelpunten van hun snelle aanvallers: 5-1. Hein Kemme deed nog wat terug voor HJSC, maar een minuut later was de marge alweer vier: 6-2. Hierna floot scheidsrechter Jan-Hielke Schotanus voor het einde van de wedstrijd.

Aanstaande zaterdag gaat HJSC weer op jacht naar de drie punten. Het speelt dan de uitwedstrijd tegen Tzummarum 2.