HJSC 2 dankzij sterke tweede helft langs rochelend IJVC

‘It Twadde’ van HJSC heeft zijn eerste competitiezege geboekt. De inhaalwedstrijd tegen IJVC 3 werd met 4-2 gewonnen. Bij rust stond de ploeg uit IJlst nog met 0-2 voor. Na de pauze speelden de bezoekers echter zichzelf uit de wedstrijd met enkele domme kaarten.

Eerder in deze competitie ging HJSC tweemaal onderuit. Tegen het sterke Scharnegoutum’70 4 moest HJSC een forse nederlaag slikken (3-7). Met name voor rust werd It Twadde volledig weggespeeld. Halverwege stonden de groenhemden al met 1-6 achter. Na de pauze rechtte HJSC enigszins de rug. De Hommertser doelpunten kwamen van Mario Nieuwenhuis (tweemaal, waarvan één strafschop) en Lammert Wiersma.

Ook van buurman Heeg 3 werd verloren (3-1). Henk Sijbranda maakte de enige goal voor de ploeg uit Hommerts-Jutrijp. Daarna werden de wedstrijden tegen IJVC 3 en SWZ/BOSO Sneek 2 afgelast. Die eerste wedstrijd werd op woensdagavond 16 oktober ingehaald.

Uw verslaggever kon voor rust niet aanwezig zijn, maar volgens de verhalen zou HJSC het betere van het spel hebben gehad, maar kon dat moeizaam in kansen uitgedrukt worden. Doelman Lars Palijama moest zich nog eens strekken om een bal van IJVC uit het doel te tikken. Vlak voor de pauze sloeg IJVC genadeloos toe. Binnen een paar minuten troffen ze tweemaal doel en zo gingen de blauwhemden met een comfortabele voorsprong aan de thee.

IJVC gooide echter zijn eigen glazen in door in het begin van de tweede helft twee domme gele kaarten te pakken. Met twee man meer was HJSC veel sterker en al snel kon Jetze Wiersma de spanning terugbrengen; 1-2. Protesten waren er wel bij de spelers van IJVC vanwege vermeend buitenspel, maar dit werd door scheidsrechter Van Vugt weggewoven. Niet veel later was het gelijk toen Piet Jan Nauta de bal opeens voor zijn voeten vond en de bal in de hoek plaatste. Toen Jetze Wiersma er vervolgens ook nog 3-2 van maakte was de comeback compleet.

De keeper van IJVC hielp HJSC ook nog een handje door een hoekschop van Thomas Graven in zijn eigen doel te tikken. De frustraties bij de bezoekers liepen inmiddels hoog op, met als triest dieptepunt een opstootje waarbij Dennis van Gosliga en een speler van IJVC terecht een rode kaart kregen. Aanleiding voor alle commotie: een ‘rocheltje’ van die speler van IJVC in de haardos van Piet Jan Nauta.

IJVC kreeg in de slotfase nog een paar prima mogelijkheden op de aansluitingstreffer, maar Lars Palijama stond uitstekend te keepen en hield na rust alles tegen en zo zijn de eerste drie punten in de competitie binnen. Zaterdag gaat HJSC op bezoek bij QVC 3.