HJSC 2 scoort in alle drie de helften in Woudsend

Na de spectaculaire wedstrijd tegen CVVO (8-5 nederlaag) had HJSC 2 een weekje rust. De tweede bekerwedstrijd tegen VVI 4 werd daarom gespeeld op woensdagavond. Uw verslaggever kon er de eerste helft niet bij zijn, maar ‘It Twadde’ ging met een 2-1 voorsprong de rust in. Het schijnt dat Ferdi Osinga en Jarno Hofstra verantwoordelijk waren voor de Hommertser treffers. Hoogtepunt van de eerste helft kwam overigens van Bauke van Kalsbeek, die de waterzak wist te raken, waardoor verzorgster Nienke getrakteerd werd op een koude douche.

Na de pauze was VVI aanvankelijk de betere ploeg, maar dankzij prima reddingen van doelman Lars Palijama bleef de voorsprong intact. Daarna deelde Jetze Wiersma een gevoelige tik uit door de 3-1 te scoren. Overigens bleef het niet bij ‘een gevoelige tik’ wat Jetze Wiersma betreft. De middenvelder riep op gezette tijden ‘steken, steken’, waarmee hij doodsangst veroorzaakte bij de spelers van VVI. Na een goede aanval besliste Henk Sijbranda even later de wedstrijd. Er kwam ook nog vijfde treffer. Deze kwam op naam van Jetze Wiersma na een kunstige voorzet van Thomas Graven. VVI deed ook nog wat terug: er werd een overtreding gemaakt op Jarno Hofstra. Blijkbaar had de scheidsrechter een vete met Hofstra en kon hij het wel waarderen dat de lange verdediger naar de grond werd gewerkt. Daarom gaf de scheidsrechter VVI als beloning een strafschop en die werd binnengeschoten: eindstand 5-2.

Zaterdag trok het Hommertser peloton naar Woudsend. Peloton, want It Twadde stapte op de fiets. Onderweg moest een colletje van de tweede categorie worden beklommen en was er een steile afdaling. Als door een wonder kwamen alle spelers heelhuids aan in Woudsend.

Misschien moet HJSC vaker op de fiets, want al snel kwam het op voorsprong. Herre Bosma behield het overzicht en stelde Bert Veltman (of was het toch Aizo?) in staat om de 0-1 te maken. HJSC was voor rust veel sterker, maar liet grote kansen liggen. Zo schoof Henk Sijbranda een bal voorlangs en raakte Bauke van Kalsbeek met een vlammend schot de lat. Even later scoorde Henk Sijbranda alsnog de 0-2 en was er geen vuiltje aan de lucht voor HJSC.

Uit het niets scoorde Woudsend 2 de 1-2. Een voorzet werd bij Arjen Visser in de buik geschoten, waarna de bal voor de voeten plofte van een middenvelder van Woudsend, die twijfelde niet en schoot raak. Daarna kreeg de thuisploeg ook nog een penalty, nadat de bal op de arm zou zijn gekomen van Bert Veltman. Die beslissing was hoogst twijfelachtig, maar gelukkig voor HJSC werd de penalty hopeloos gemist. Toen HJSC dit allemaal overleefd had, scoorde Egbert Bethlehem de 1-3 en leek de wedstrijd wel gespeeld.

Na rust beperkte HJSC zich tot verdedigen. Uiteraard had Woudsend veel de bal, maar veel kansen zijn er niet geweest voor de thuisploeg. HJSC had na rust ook maar twee momentjes: een inzet van Arnold Hoekstra die van de lijn werd gehaald en een schot van Henk Sijbranda dat naast rolde. In de slotfase kreeg Woudsend nog wel een paar flinke kansen, maar ze kregen de bal er, mede door toedoen van doelman Lars Palijama, niet in. Eindstand 1-3.

In de derde helft waren enkele spelers van HJSC net zo scherp als in de eerste twee helften. Zo won Bauke van Kalsbeek een bittergarnituur, maar de echte ster van de derde helft was Arnold Hoekstra. Hij had een heuse hattrick: zo won hij een chocoladereep, een bierpakketje en een fotoshoot. Een deel van de selectie besloot daarna nog een hapje te eten bij De Pleats. Het bleef nog lang onrustig in Woudsend.