HJSC 2 zet SC Berlikum 4 na rust opzij

HJSC 2 is erin geslaagd de bittere smaak van de nederlaag tegen Leeuwarder Zwaluwen 9 (4-2) weg te spoelen. ‘It Twadde’ wist SC Berlikum 4 met een 5-1 nederlaag terug naar huis te sturen. Na 45 minuten leek het niet die kant op te gaan: HJSC had het lastig en stond halverwege op 1-1.

Vorige week wilde het allemaal niet lukken voor HJSC 2. Het creëerde kans op kans in de eerste helft tegen Leeuwarder Zwaluwen, maar de bal wilde er maar niet in. Door een dubieuze strafschop kwamen de groenhemden zelfs op achterstand. Na rust viel al snel de 2-0, maar HJSC kreeg weer hoop na de aansluitingstreffer van Henk Sijbranda. De marge was al snel weer twee door wederom een benutte strafschop. Wiebe Jelle van der Hoek kopte HJSC weer terug in de wedstrijd, maar de 4-2 van Leeuwarder Zwaluwen was de beslissing.

HJSC moest deze teleurstelling wegspoelen tegen SC Berlikum 4. It Twadde begon uitstekend aan de wedstrijd. Jarno Hofstra zette goed voor waarna Mario Nieuwenhuis de bal eenvoudig tegen de touwen kon schuiven: 1-0. HJSC bleef na de openingstreffer de betere ploeg, maar was erg slordig. Zo nu en dan kwam SC Berlikum ook gevaarlijk opzetten, maar Lars Palijama wist zijn doel lang schoon te houden. Op een geweldig afstandsschot van een middenvelder van Berlikum had Palijama echter geen antwoord. De bal verdween via de onderkant van de lat over de doellijn.

Na de pauze kwamen A-junioren Egbert Bethlehem en Lammert Wiersma in het veld en met dit jeugdige elan ging HJSC op zoek naar de voorsprong. Na ongeveer een uur nam de thuisploeg ook weer de leiding. Egbert Bethlehem haalde uit, maar zijn schot kwam tegen de lat. Via de rug van de doelman van Berlikum ging de bal echter alsnog het doel in: 2-1. Berlikum ging nog wel op jacht naar de gelijkmaker, maar serieuze kansen zijn er niet meer gekomen. Jarno Hofstra besliste de wedstrijd vervolgens door er 3-1 van te maken. In de slotfase liep HJSC ook nog uit naar een ruime overwinning: eerst scoorde Hein Kemme na een slim genomen vrije trap van Bauke van Kalsbeek en daarna bepaalde Henk Sijbranda de eindstand op 5-1, nadat hij twee man uitkapte en de bal fraai in het doel schoot. Volgende week gaat It Twadde op bezoek bij Blauw Wit’34 9.