HJSC 2 pakt punt dankzij dubieuze strafschop in roodgekleurde wedstrijd

HJSC 2 is erin geslaagd een resultaat te halen tegen koploper Dronrijp 2. ‘It Twadde’, dat speelde in de paarse uittenues, kwam uitstekend voor de dag en deed absoluut niet onder voor de bezoekers. Dat de wedstrijd eindigde in een gelijkspel (2-2) was dan ook meer dan terecht, maar de wijze waarop dat gebeurde was uiterst dubieus. Mario Nieuwenhuis benutte in extremis een zeer discutabele strafschop.

Na het gebruikelijke aftasten leek Dronrijp de eerste kansen te krijgen. Vaak speelden de aanvallers van de koploper de bal echter te ver voor zich uit, waardoor er een HJSC-verdediger tussen kon komen. Daarna werd HJSC sterker. De thuisploeg kon het Dronrijp-goalie Mattys Gerbrandy (oud-HJSC’er) echter niet lastig maken. Na deze sterke fase van HJSC kantelde de wedstrijd. De eerste kans die dat opleverde voor Dronrijp werd meteen een treffer. HJSC was slordig in de opbouw waarna de voorzet van de rechtsbuiten van Dronrijp alleen nog maar door de linksbuiten binnengetikt hoefde te worden: 0-1. Meteen daarna mazzelde HJSC toen de spits van Dronrijp de bal niet langs een liggende Lars Palijama wist te schieten.

Na de pauze kwam ‘It Twadde’ weer beter in de wedstrijd. Henk Sijbranda was met enkele rushes levensgevaarlijk, maar een doelpunt leverde dit niet op. Lammert Wiersma dwong doelman Gerbrandy tot een redding met een leep schot. Uiteindelijk was het invaller Hein Kemme die de verdiende gelijkmaker op het scorebord zette. Kemme was de Dronrijp-verdediging te snel af en schoof de bal oog in oog met Gerbrandy prima binnen: 1-1. HJSC leek door te kunnen drukken, maar moest dat wel doen met tien man. Bauke van Kalsbeek werd door scheidsrechter Jan-Hielke Schotanus van het veld gestuurd na een stoeipartijtje met zijn tegenstander. Ook de speler van Dronrijp mocht inrukken. Na een snelle tegenstoot namen de bezoekers weer de leiding. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot een speler van Dronrijp uitstekend binnen: 1-2.

HJSC probeerde er nog een slotoffensief uit te persen, maar kwam niet verder dan een listig balletje van Wietze Wempe. In de absolute slotfase ging Hein Kemme nog een laatste keer met de bal aan de wandel. Kemme kruiste goed voorlangs bij de verdediger van Dronrijp, maar een tweede verdediger greep in. Scheidsrechter Schotanus zag er tot woede van de Dronrijp-spelers een penalty in. Mario Nieuwenhuis bleef rustig en schoot de strafschop beheerst binnen: 2-2. Hierna kreeg een verdediger van Dronrijp ook nog een rode kaart vanwege aanmerkingen op de leiding. Zodoende pakte HJSC een punt in een wedstrijd waar nog lang over nagepraat zal worden. Volgende week is HJSC 2 vrij. Een week later speelt HJSC tegen Zeerobben 4.