HJSC 2 met nederlaag coronabreak in

Als een van de laatste ploegen in Nederland mocht HJSC 2 op dinsdag 13 oktober nog een keer in actie komen. De inhaalwedstrijd tegen CVVO 3 stond namelijk op het programma. Beide ploegen hadden voorafgaand drie punten verzameld uit de eerste drie wedstrijden.

CVVO kwam met een enorme selectie van een mannetje of twintig naar Hommerts. Blijkbaar wilde iedereen uit Lemmer nog even in actie komen, zolang dat nog kon. De wedstrijd was in de eerste helft aardig in evenwicht. Beide ploegen kregen kansen op de openingstreffer. Voor HJSC kreeg Piet Jan Nauta twee schietkansen. Daarnaast zag Marko Hoekstra zijn doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. De voorsprong kwam er uiteindelijk toch voor ‘It Twadde’. Henk Sijbranda werd de diepte in gestuurd en hij rondde keurig af: 1-0. Daarna leek er voor HJSC weinig aan de hand, omdat de lange ballen van CVVO vaak onnauwkeurig waren. Toch kreeg HJSC nog voor rust met tegenslag te maken. Arjen Visser had een lange bal weg moeten koppen, maar ging onder de bal door. De spits van CVVO leek alleen op de goal af te kunnen en Thomas Graven trok aan de noodrem. Scheidsrechter Schotanus legde de bal op de stip. Mazzel voor CVVO, want de overtreding werd buiten het strafschopgebied gemaakt. Aan de andere kant had ook Graven geluk dat hij geen rode kaart kreeg voor het neerhalen van een doorgebroken speler. De strafschop werd benut en zo was het halverwege 1-1.

CVVO wisselde in de rust bijna zijn gehele elftal en dat was met name in conditioneel opzicht een enorm voordeel. De bezoekers waren na rust de bovenliggende partij. CVVO kwam ook op voorsprong. De linksback besloot zijn geluk maar eens te beproeven en haalde uit van grote afstand. Met een boog plofte de bal over Lars Palijama in het doel: 1-2. Overigens zag de arbitrage in aanloop naar het doelpunt buitenspel van een speler van CVVO over het hoofd. HJSC ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar het werd eigenlijk amper gevaarlijk. Henk Sijbranda haalde nog eens uit en Bauke van Kalsbeek kopte een corner naast, maar CVVO hield vrij eenvoudig stand. Aan de andere kant behoedde Lars Palijama met enkele katachtige reddingen HJSC voor een grote achterstand. Toen HJSC echt alles of niets ging spelen, kreeg het de deksel op de neus. Met een goed uitgespeelde counter kwam CVVO op 1-3. Daardoor blijft HJSC na vier wedstrijden op drie punten steken.

De eerstvolgende wedstrijd laat vanwege de nieuwe maatregelen tegen het coronavirus even op zich wachten. Na het eerste competitieblokje mogen we concluderen dat HJSC 2 het moeilijk heeft in een klasse hoger dan vorig seizoen. It Twadde werd eigenlijk in alle tot nu toe gespeelde competitiewedstrijden teruggedrongen op eigen helft. Aan de andere kant is HJSC in iedere wedstrijd ook niet geheel kansloos geweest en dus wacht er een mooie uitdaging wanneer de competitie weer wordt hervat.