HJSC 2 meest gelukkig in wedstrijd met twee gezichten

Er gaat een ware blessuregolf over Hommerts-Jutrijp. Hierdoor moest de competitiestart voor HJSC 2 vorige week helaas uitgesteld worden. Zaterdag 19 september mocht de ploeg wel de wei in. HJSC is dit jaar ingedeeld in de vijfde klasse, een niveau hoger dan vorig jaar. Tegenstander VVI 4 is echter niet een geheel onbekende. Vorig jaar troffen beide ploegen elkaar in de beker. Toen was ‘It Twadde’ verrassend met 5-2 te sterk voor de ploeg uit Idskenhuizen.

Bij HJSC een debutant in de basis: de van Heeg overgekomen Gosse van der Heide mocht beginnen in de aanval. HJSC had het lastig tegen het slim voetballende VVI. Iedere lange bal was levensgevaarlijk. De klasse droop er met name bij de nummer 12 vanaf, die erg sterk speelde. HJSC kwam eigenlijk overal te laat en het slaagde er bovendien amper in om de bal langere tijd in de ploeg te houden. De 0-1 was dan ook een logisch gevolg van het spelbeeld en ook de fraaie lob die de 0-2 betekende was geen verrassing. Daarna mocht HJSC wat terugdoen. Mark van der Veer had eerst al een goede kans gekregen en niet veel later was het raak. Gosse van der Heide kwam goed door aan de rechterkant, waarna een verdediger van VVI zijn eigen doelman op een vreemde manier passeerde: 1-2. Met een schot in de verre hoek stelde de linksbuiten echter al snel weer orde op zaken: 1-3. Vlak voor de pauze scoorde VVI ook nog een vierde keer, maar deze treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Scheidsrechter Jan-Hielke Schotanus floot vervolgens voor het einde van de eerste helft. Daarmee kwam er een einde aan een voor HJSC frustrerend verlopen eerste bedrijf.

HJSC kwam gemotiveerd uit de kleedkamer. De groenhemden waren na rust veel feller en ook veel gevaarlijker. Dit kwam niet in de laatste plaats door het inbrengen van A-junioren Bert Veltman en Redmer van Netten. Beiden speelden uitstekend en toonden zo aan dat het met de toekomst van HJSC wel goed zit. Overigens leidde het overwicht van HJSC in het begin van de tweede helft nog niet tot hele grote kansen. Pas toen een verdediger van VVI een bal tegen zijn hand geschoten kreeg, waarna scheidsrechter Schotanus niets anders kon dan een penalty geven, werd het echt spannend. De geweldig spelende Bauke van Kalsbeek benutte de strafschop feilloos: 2-3. HJSC ging op jacht naar de gelijkmaker en deed dat met succes. HJSC verdiende een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De inzet van Mark van der Veer was helemaal niet zo goed, maar de keeper van VVI dook over de bal heen: 3-3. Daarna was VVI weer gevaarlijker, maar HJSC verdedigde met hartstocht en hield stand. Vlak voor tijd ging It Twadde ook nog met de overwinning aan de haal. Dennis van Gosliga kreeg de bal in het strafschopgebied, maar raakte hem slecht: via zijn scheenbeschermer en een verdediger van VVI kreeg de bal een vreemde curve. De keeper lag in de andere hoek en zo kon de bal tergend langzaam over de doellijn rollen: 4-3. Zo werd HJSC beloond voor zijn strijdlust na rust, al had de ploeg met de doelpunten wel erg veel geluk. Volgende week ontvangt HJSC het derde elftal van CVVO.