HJSC 2 maakt de spieren los tegen vierdeklasser Joure 3

Vandaag barst het seizoen weer los voor It Twadde met een bekerwedstrijd tegen Joure 3. Zoals gebruikelijk worden deze bekerwedstrijden door de manschappen van Haye gebruikt om weer het eerste ritme op te doen. Afgelopen donderdag heeft een 9-tal heren voor het eerst weer de schoenen uit het vet gehaald voor een training. Het merendeel had de warming up op deze zaterdag dan ook hard nodig om de spierpijn eruit te lopen. De tegenstander van vandaag is een oude bekende van twee jaar terug toen It Twadde uitkwam in de vierde klasse. Een geduchte tegenstander. Daar komt bij dat Haye, dit seizoen geassisteerd door Atouba nu Willem een transfer heeft gemaakt naar de A-junioren, te maken heeft met de nodige afwezigen.

Al is dat niet anders dan het afgelopen seizoen waar dit elk weekend het geval was. Zo is Ranil nog druk met de verbouwing en heeft De Lobster inmiddels ook een bouwproject opgestart. Daarnaast zijn er de langdurige blessures bij Wander, Jan en Hein. Daar komt bij dat Wiepke definitief(?) zijn schoenen in de wilgen heeft gehangen en Thomas een contract als jeugdtrainer heeft getekend bij vv Heerenveen. Er is vandaag dan ook een hoog ‘Tredde’ gehalte waar te nemen in de selectie. Gelukkig is er ook nieuwe aanwas met Lars, overgekomen van Heeg, en Ferdi die ondanks dat hij veertien jaar terug voor het laatst een bal heeft geraakt een goede indruk maakte op de training.

Aan Haye de schone taak om vandaag een plan te maken om ervoor te zorgen dat onze nieuwe doelman Lars niet gelijk als schietschijf dient. Hiervoor tovert hij een 5-3-2 formatie uit de hoge hoed waarbij de laatste linie wordt gevormd door vanaf links ondergetekende, Arjen, Atouba, Mariotski en good old Wiebe. Op het middenveld nieuwkomer Ferdi, Don Kali en Jarno. Het gevaar voorin moet vandaag komen van onze reporter PJ en Terschelling jubilaris Willem Woeste. Het technisch hart hoopt met deze tactiek Joure af te houden. Zodra meester balafpakker Kali zijn kans schoon ziet is het de bedoeling dat er vanuit de laatste linie mensen inschuiven om waar mogelijk gevaar te stichten. Op het moment dat Haye zijn tactiek uit de doeken doet zit Kali overigens nog rustig aan de keukentafel te wachten tot de bui is overgewaaid. Gelukkig is hij op tijd om aan de aftrap te verschijnen.

De eerste helft lukt het It Twadde redelijk om Joure van het doel af te houden en komt het zo nu en dan aan voetballen toe. Echt gevaarlijk worden lukt helaas niet, gelet op één uitgespeelde kans. Joure daarentegen sticht conform verwachting meer gevaar en is daarbij dodelijk bij een tweetal corners. Daarbij moet gezegd worden dat de speler van Joure die beide doelpunten in de eerste helft aantekent geen strobreed in de weg wordt gelegd. Dat het hier om een boom van een kerel gaat mag daarbij geen excuus zijn. In de rust een viertal wijzigingen. Jarno, Mario, Willem en ondergetekende verlaten het veld en maken plaats voor Tjeerd Kalebas, Rapovic, Nilis en Duppie. Dit maakt dat It Twadde in de tweede helft offensief meer heeft in te brengen als in de eerste helft. Een paar keer weet het gevaarlijk te worden maar ontbreekt het aan nauwkeurigheid of gewoon een beetje geluk.

Even worden de mensen op Sportpark Oan it Far opgeschrikt wanneer Haye een kwartier voor tijd het trainingspak uittrekt. Als blijkt dat dit is omdat hij als grensrechter zal aantreden bij het vlaggenschip haalt iedereen weer gerust adem. Joure weet in de tweede helft nog tweemaal te scoren waarmee de eindstand op 0-4 wordt bepaalt. Dit hadden er nog een paar meer kunnen zijn, ware het niet dat nieuwkomer Lars een prima debuut maakt voor de groenhemden. Volgende week uit naar ONS 5, tot ieders tevredenheid in ieder geval geen kunstgras op het programma met dank aan de KNVB.

David