HJSC 2 loopt in slotfase tegen forse zeperd aan

De voorbereiding zit erop voor HJSC 2 en op 5 september was het tijd voor het echte werk. ‘It Twadde’ nam het voor de beker op tegen Blauw Wit’34 8. Normaalgesproken begint het bekertoernooi met een poule van vier teams, maar dit seizoen wordt er direct begonnen met knock-outwedstrijden. Eén keer winnen en je staat al in de volgende ronde.

Toch bleek al vanaf het eerste fluitsignaal dat dat een loodzware opgave zou gaan worden. De ploeg uit Leeuwarden trok onmiddellijk het initiatief naar zich toe. HJSC kon de bal amper in de ploeg houden en kwam slechts sporadisch van eigen helft af. Desondanks wist HJSC, soms met hangen en wurgen, lang een doelpunt te voorkomen. De grootste mogelijkheid van Blauw Wit was een corner die er bijna in één keer in draaide, maar de paal stond in de weg. Toch lukte het HJSC niet om schadeloos de rust te halen. Een speler van Blauw Wit kreeg een schietkans na een corner. Lars Palijama kreeg nog wel een handje tegen die inzet, maar dat was niet voldoende: 0-1. Daarna kwam It Twadde iets meer uit zijn schulp. Het kreeg zelfs nog een goede kans via Thomas Bethlehem, maar de keeper van de Leeuwarders wist de bal met grote moeite nog net uit het doel te slaan.

Hoewel HJSC er bijna niet aan te pas kwam voor de pauze, was de achterstand nog te overzien. De groenhemden hoopten met Thomas Graven en de A-junioren Herre Bosma en Henk Hoekstra als invallers aanvallend nu wat meer uit te kunnen richten. It Twadde kreeg ook wat schietkansen, maar het verontrustte de keeper van Blauw Wit niet. Halverwege de tweede helft zorgde Blauw Wit er middels een vrije trap voor dat het 0-2 werd. Toen niet veel later via de rechtsbuiten ook de 0-3 op het scorebord kwam, was de wedstrijd gespeeld. De afstanden tussen de linies werden te groot bij HJSC en Blauw Wit kon er steeds makkelijker doorheen komen. De ploeg uit Leeuwarden wist in de slotfase nog tweemaal te scoren. Eerst kon door slecht uitverdedigen van Arjen Visser een speler van Blauw Wit hard binnenschieten en daarna verdween een vrije trap gedragen door de wind ook nog eens in het doel: 0-5. Een zesde treffer bleef HJSC bespaard toen Lars Palijama goed ingreep bij een één-op-éénsituatie. Zo zit het bekertoernooi er al na één ronde op voor HJSC. Volgende week begint de competitie met een uitwedstrijd tegen Sleat 2.