HJSC 2 compenseert tekortkoming wedstrijd in ‘derde helft’

Na één keer een afgelasting, een weigering om op kunstgras te spelen en twee keer een tekort aan spelers is het vandaag weer tijd voor een lekker potje voetbal. We nemen het op tegen het respectievelijk 4e van SC Bolsward. De lijstaanvoerder Bolsward tegen de drager van de rode lantaarn HJSC.

Na weer een ‘autocombi’ zijn we naar Bolsward afgereisd. Waar het eerst vechten om een parkeerplekje was. Nadat wij die hadden gevonden, konden we op zoek naar de kleedkamer. Op zich een makkelijke opgave. Maar op dit –immense- terrein was het nog even zoeken. Na een ronde over het sportpark te hebben gemaakt, kwamen we er achter dat wij ons in de kleedkamer van de voormalige vereniging vv CAB moesten omkleden. Saillant detail: het veld bevond zich aan het begin van de accommodatie. Dus na enig oponthoud konden wij, na het voordragen van de opstelling, beginnen aan de warming up.

Op een soppig veld voltrekt de warming up. Lekker even inschieten. Veel tijd hadden we niet. Maar dat hoeft ook niet. Na een afrondoefening is het tijd om aan de wedstrijd te beginnen. We beginnen goed, uw doelman had voor de tweede keer achter elkaar de toss gewonnen.

De wedstrijd was minder gunstig voor HJSC. In de eerste helft konden wij meekomen met SC Bolsward. De eerste kansen waren, zoals voorspeld, voor de zwart/gele formatie. Maar de schoten bleven hangen in het vangnet óf vlogen er overheen, waarschijnlijk ligt de bal nog ergens te dobberen in de Stadsgracht. Ook HJSC kreeg haar kansen. Maar door onscherpte en besluiteloosheid gingen we met 0-0 aan de thee.

In de rust werd er verteld dat er wel degelijk kansen liggen. Met goede moed beginnen we aan de tweede helft. Er werd in de rust ook twee keer gewisseld. De gebroeders Hofstra mochten hun opwachting maken.

In het begin van de tweede helft gaat het mis. Bolsward weet na een paar minuten in de tweede helft het net te vinden. En even later belandt de bal alweer achter Lars Palijama. Zo is het in een mum van tijd 2-0. En dat hadden we niet afgesproken. Wellicht komt het doordat wij achterin 1-op-1 moesten spelen? Afijn. Tot ons schrik komen we terug in de wedstrijd. Na een moordaanslag op Pieter gaat de bal op de stip. Dienstdoende grensrechter en linksbuiten trachtten de scheidsrechter nog over te halen dat hij toch echt buiten de zestien is neergehaald. Maar dat mocht niet baten. Bauke van Kalsbeek mocht vanaf elf meter aantreden en schoot de bal feilloos achter de doelman van Bolsward. Maar we mochten niet lang hopen op een goed resultaat. Na een vrije trap belandde de bal bij de rechtsbuiten van Bolsward. Die kon ‘vogelvrij’ de bal in de verre hoek schuiven. 3-1. Uiteindelijk liep Bolsward uit tot 4-1.

Na de wedstrijd genoot it Twadde van een teamuitje bij sponsor De Pleats in Woudsend. Opmerkelijk genoeg is dat de selectie nu wel, nagenoeg, compleet was (!). Tot in de vroege uurtjes was het gezellig. Een geslaagde avond!

Voor it Twadde is het nu echt winterstop. De eerste officiële wedstrijd na de winterstop is 10 februari thuis tegen WPB 4.