HJSC 1 onnodig hard onderuit in en tegen Heeg

HJSC heeft ook het tweede bekerduel verloren. Een week geleden werd er al verloren van Waterpoort Boys, nu was vv Heeg de sterkere ploeg. Op papier natuurlijk geen schande, aangezien Heeg een klasse hoger speelt. Toch was er bij HJSC het geloof dat er een resultaat in zat.

HJSC voetbalde fel en stevig, niet altijd ten enthousiasme van de leidsman, die alles heel kort wou houden. Toen HJSC daar eenmaal aan gewend raakte werd een duidelijke overtreding op een speler van HJSC niet afgefloten en voetbalde Heeg zich naar de 1-0 voorsprong. De nodige kritiek op de scheidsrechter van dienst was uiteraard kansloos. Ondanks de tegenslag bleef HJSC redelijk voetballen. Heeg liet HJSC lekker opbouwen en zette pas rond de middenlijn echt druk. Dat ging HJSC vrij aardig af maar het lukte dan ook weer niet om kansen te creëren.

Defensief had HJSC het prima onder controle. De aanvallers van Heeg moeten het vaak ontgelden in duels die iets steviger werden en volgens de scheidsrechter op het randje waren. Toch werd één moment van onoplettendheid HJSC voor rust fataal. Een simpele combinatie kwam voor de voetbal van een aanvaller van Heeg. Die kon rond het zestienmetergebied rustig aannemen en binnenschieten voor de 2-0.

Toch kreeg HJSC vertrouwen in een goede afloop vlak voor rust. Een prachtige indraaiende bal van Lex werd door Jelger verlengd en eindigde in de goal. De goalie van Heeg greep volledig naast de bal en zo was de ruststand 2-1.

De tweede helft verliep iets minder plezierig. Al binnen een minuut na rust kwam Heeg op 3-1 door een defensieve fout bij HJSC. Dat kwam HJSC niet meer te boven en aanvallend was het slappe hap. Heeg liep uiteindelijk uit tot 5-1, enigszins geflatteerd, maar dat doet er niet toe. Er vielen genoeg gele kaarten en zelfs nog een rode aan Heeg kan, maar de uitslag was duidelijk.

Volgende week zaterdag treft HJSC 1 Sneek Wit Zwart. Het is een understatement om te roepen dat dit best een lastige wedstrijd kan worden. Maar bekerwedstrijden zijn natuurlijk ook wedstrijden om de selectie op orde te krijgen. De eerste competitiewedstrijd tegen TOP’63, die is pas belangrijk.