HJSC 1 onderuit in Sloten door eigen geklungel

HJSC heeft de tweede competitienederlaag op rij geleden. In Sloten was vv Sleat met 3-0 te sterk. En dat heeft HJSC vooral aan zich zelf te danken.

Zoals in het voorwoord was geschreven miste HJSC een handvol spelers tegen Sleat. Om ook HJSC 2 te kunnen laten voetballen waren er maar twee wisselspelers mee. Natuurlijk makkelijk excuses om een slechte prestatie te verdoezelen. Dat HJSC geen potten kon breken was zaterdagmiddag vooral haar eigen schuld.

De eerste speldenprikjes kwamen van HJSC. Justin Boonstra kopte na drie minuten een corner over de goal heen. Een minuut daarvoor was een vrije trap van Nils de Lange onschadelijk gemaakt. Na de corner kwam Sleat met een offensief. HJSC had het moeilijk om de vleugelaanvallers van Sleat te stoppen en ook het duo Nils de Lange en Erro Hofstra hadden hun handen meer dan vol centraal achterin.

Na een kleine twintig minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Een speler van Sleat werd waardeloos gedekt bij een vrije trap en kon makkelijk van dichtbij binnen schieten achter doelman Johan de Boer. Na de tegengoal kreeg HJSC wel iets meer balbezit maar was het vaak ook snel kwijt. Middenvelders Jelger de Boer en Herre Bosma speelden een prima pot maar konden de aanvallers van HJSC moeilijk in stelling brengen.

Doelpunt afgekeurd
Toch leek HJSC op gelijke hoogte te komen. Achterin werd de bal onderschept en via Justin Boonstra op rechts kon HJSC opstomen naar de goal van Sleat. Herre Bosma kreeg de bal aan de linkerkant van het zestienmetergebied en kon op de keeper aflopen. Verdediger Erro Hofstra was ook mee-gesprint en kreeg de bal van Herre Bosma om vervolgens simpel binnen te schieten. Maar volgens de grensrechter van Sleat liep Erro niet achter de bal en daar ging de scheidsrechter in mee, een zeer discutabele beslissing.

Amper vijf minuten later lag de bal aan de andere kant in het netje. De spits van Sleat dribbelde doodeenvoudig langs twee spelers van HJSC en schoot hard raak. Eigenlijk te schandalig voor woorden dat hij zo makkelijk kon scoren.

HJSC sterker naar rust maar aanvallend matig
HJSC kwam echt uitstekend uit de kleedkamer. Het veroverde veel meer ballen en kreeg echt grip op de wedstrijd. Sleat zag zich genoodzaakt om meer en meer stappen naar het eigen goal te doen. Het vele balbezit van HJSC kon alleen niet in echte kansen worden uitgedrukt. Het is natuurlijk al lang bekend dat scoren een redelijke opgave is voor de ploeg. Het meeste gevaar kwam uit corners en vrije trappen, maar echt gevaarlijk werd dat ook niet.

Hoe HJSC ook probeerde, het lukte niet om een fatsoenlijke aanval op te zetten. Na een uur kreeg HJSC de deksel op de neus nadat Nils de Lange en Johan de Boer elkaar wel heel matig inspeelde en Sleat de bal kon onderscheppen en scoren. Het bleek een kansloze middag te worden. In het slot van de wedstrijden pakte Johan de Boer nog een paar ballen en behoede hij zijn ploeg voor een grotere nederlaag. Hoogtepunt was het debuut van Redmer van Netten. Hij mocht een kwartier meedoen in Sloten.

Het was slecht in Sloten en volgende week tegen Bolsward moet het behoorlijk anders. HJSC zakt naar plek negen op de ranglijst en speelt zaterdag om 15:00 uur thuis tegen SC Bolsward.

Sleat – HJSC 3-0 (2-0)
HJSC: Johan de Boer, Thijs Stremler, Nils de Lange, Erro Hofstra, Jarno Hofstra, Lammert Wiersma, Lex Potmam Jelger de Boer, Herre Bosma, Sander Sijbranda en Justin Boonstra. Op de bank begonnen: Redmer van Netten en Thomas Bethlehem.