HJSC 1 naar Bakhuizen, VR1 en HJSC 2 spelen thuis

Komende zaterdag komen alle seniorenteams weer in actie. HJSC 1 en HJSC 2 staan er uitstekend voor en hebben uiteraard de ambitie deze lijn door te zetten. De VR1 blijven nog steeds wachten op de eerste punten. De stap naar de vierde klasse is zeker geen makkelijke en is tot op heden vooral een leerschool.

Jeugdwedstrijden
Er zijn zaterdag ook jeugdwedstrijden in Hommerts. Om 09:00 speelt JO9-3 tegen LSC 1890 JO9-3 en om  10:15 neemt de JO14-1 het op tegen RVLC JO14-2.

12:30 | HJSC VR1 – SWZ VR2
Tegen de vrouwen 2 van Sneek Wit Zwart gloort er uiteraard weer hoop aan de horizon op de eerste punten. Zeker de 7-0 nederlaag van vorige week moet snel worden weggespoeld.  Met Sneek treft HJSC een ploeg die in de middelste regionen van de competitie verkeerd. Laten we hopen dat de vrouwen de eerste punt(en) kunnen gaan pakken.

15:00 | HJSC 2 – IJVC 3
Een derby om 15:00 in Hommerts. Dan neemt het prima presterende HJSC 2 het op tegen het prima presterende IJVC 3. De gasten hebben drie punten minder maar ook een wedstrijd minder gespeeld. HJSC staat nu derde met elf punten uit vijf wedstrijden. Vorige week werd er knap gelijk gespeeld tegen in en tegen Espel. Op de tweede plaats staat het nog ongeslagen Bolsward 4 wat net als IJVC een wedstrijd minder heeft gespeeld. Wil HJSC 2 bovenin blijven meedoen dan is een zege op IJVC niet alleen erg lekker, ook heel belangrijk.

Volgende bekertegenstander HJSC 2 bekend
Naast prima presteren in de competitie zit de ploeg ook nog in het bekertoernooi. De loting heeft bepaald dat HJSC 2 een thuiswedstrijd speelt tegen Leeuwarder Zwaluwen 7. Deze wedstrijd is op 19 november op een nog nader te bepalen tijdstip. HJSC 1 speelt deze dag ook thuis dus het is nog even puzzelen wie op welk tijdstip speelt.

14:30 uur | Bakhuizen 1 – HJSC 1
Het vlaggenschip treft de huidige nummer negen van de ranglijst. Bakhuizen kent een moeizame start van het seizoen en won slechts eenmaal. Thuis werd in een doelpuntenfestijn CVO met 7-5 verslagen. De overige duels gingen verloren tegen De Walde. Woudsend, LSC 1890 en ENS. Scoren gaat de ploeg wel prima af want dat lukte al dertien keer, acht maal meer dan koploper HJSC. Maar met 20 tegendoelpunten krijgt Bakhuizen ook een hoop om de oren.

Het is te hopen dat HJSC ook tegen Bakhuizen de boel achterin weer kan dichthouden. Maar vooral het maken van een aantal goals zou erg prettig zijn.

Selectie HJSC 1 tegen Bakhuizen
1. Johan de Boer (K)
2. Erro Hofstra
3. Mark Tesselaar (C)
4. Aizo Veltman
6. Jelger de Boer
7. Lammert Wiersma
8. Bart van Kalsbeek
9. Henk Hoekstra
11. Justin Boonstra
12. Mark Jaarsma
13. Ramon Raap
14. Piet Jan Nauta
16. Bert Veltman
18. Herre Bosma
19. Egbert Bethlehem