HJSC 1 en 2 beiden onderuit in de beker

Zowel HJSC 1 als HJSC 2 hebben hun eerste bekerwedstrijd verloren. HJSC 1 verloor op eigen terrein met ruime cijfers van Sneek Wit Zwart, 1-5. Mark Tesselaar scoorde uit een vrije trap de eretreffer voor HJSC. Ondanks de ruime nederlaag kan trainer Broer Wiebe de Ringh niet ontevreden zijn.

Sneek scoorde de eerste uit een penalty na hands van Erro, de tweede tegengoal was te wijten aan gebrekkige communicatie bij een corner, en de derde goal was een lullige eigen goal van Mark, die later dus ook het juiste net wist te vinden.

Zoals verwacht kwam HJSC zwaar onder druk te staan, eigenlijk de gehele wedstrijd. Maar defensief stond de ploeg er prima op en kreeg Sneek alleen enkele schietkansen van ver af in de eerste helft. Ook na de tegengoals bleef HJSC scherp en kreeg het via Justin, Pieter en Pieter Kor ook zelf de nodige mogelijkheden. In de tweede helft liet Sneek uit eindelijk nog uit tot 1-5.

Zaterdag staat voor het eerste de tweede bekerduel op het programma. ONS Sneek 2 is dan de gastheer. Deze wedstrijd begint al om 12:30 uur.

HJSC 2 en CVVO 3 scoren er lustig op los
Na een lange zomerstop is ook voor ‘It Twadde’ het seizoen 2019/2020 begonnen. Het nieuwe seizoen werd afgetrapt in Lemmer waar het twee klassen hoger spelende CVVO 3 de tegenstander zou zijn. Drie debutanten deze middag bij HJSC: Herre Bosma en de gebroeders Aizo en Bert Veltman zouden hun debuut maken bij de senioren.

Voor Dennis van Gosliga was het een bijzonder moment om weer in Lemmer te spelen. Vooraf vertelde hij namelijk dat zijn hoogtepunt als voetballer op de velden van CVVO plaatsvond: “Ik kreeg hier eens een bal tegen mij aangeschoten, toen nam ik hem in één keer en vloog hij zo het terrein van de McDonald’s op.”

De zon scheen uitbundig op deze laatste dag van de meteorologische zomer. Verdediger Tijs Stremler constateerde terecht ‘moai waar op ‘e Lemmer’. Toch bleek het bij de warming-up wel erg warm. Leider/speler Rohald Boonstra paste er gelijk zijn tactiek op aan: “zak maar lekker in, veel te warm om druk te zetten.”

CVVO had in de beginfase het meeste balbezit, maar creëerde weinig kansen. Dat de thuisploeg twee klassen hoger speelt, was weinig van te merken. Sterker nog: de verdediging van CVVO gaf een cadeautje weg door te kort terug te spelen op hun doelman. Egbert Bethlehem was bij de les, onderschepte de bal, passeerde de doelman en scoorde de openingstreffer: 0-1. Daarna werd CVVO sterker en vlak voor de drinkpauze sloeg de thuisclub toe. Een schot van buiten de zestien rolde via de hand van keeper Lars Palijama en de binnenkant van de paal tergend langzaam over de lijn: 1-1.

Na de drinkpauze voerde CVVO een paar omzettingen door en liet het de backs ook wat vaker mee-aanvallen. Dat had voor de thuisploeg het gewenste effect. De aanvallers van CVVO sneden bij vlagen gemakkelijk door de HJSC-verdediging. Ondanks dat Lars Palijama nog een behoorlijk aantal schoten wist te keren, moest hij voor rust ook nog vier keer zijn meerdere erkennen. Zo was de ruststand een pijnlijke 5-1.

Na rust was HJSC 2 meer Jong HJSC. Zes A-junioren stonden er bij het begin van de tweede helft in het veld. Daarnaast speelden de 20-jarigen Lars Palijama, Jarno Hofstra en Arjen Visser. Bauke van Kalsbeek en Dennis van Gosliga mochten zich tussen dit gezelschap routiniers noemen.

Alsof ze het zo hadden afgesproken scoorden HJSC en CVVO in de tweede helft telkens om en om. Egbert Bethlehem tekende voor de 2-5, maar niet veel later was de marge alweer vier. Toen besloot debutant Herre Bosma zich maar eens met het spel te bemoeien. Bosma soleerde knap door de Lemster defensie, speelde de een na de andere verdediger uit en scoorde beheerst: 6-3. Helaas werd het via een knappe kopbal die via de onderkant van de lat over de lijn stuiterde al snel weer 7-3. Daarmee was het doelpuntenfestijn nog niet ten einde, want Herre Bosma maakte ook gelijk zijn tweede seniorendoelpunt: 7-4.

Jarno Hofstra had het nog echt spannend kunnen maken, maar geïnspireerd door het verhaal van Dennis schoot hij alleen voor de keeper de bal hoog over de ballenvanger. Vlak voor tijd scoorde CVVO nog een achtste doelpunt en ook HJSC deed nog een duit in het zakje: 8-5. Die treffer leek overigens eerst afgekeurd te worden vanwege een handsbal voorafgaand aan het doelpunt, maar gelukkig voor Egbert Bethlehem, want hij gaf de bal het laatste zetje, keurde de scheidsrechter de goal alsnog goed. 8-5, een vrij ongebruikelijke uitslag (tenzij je ook nog korfbalt natuurlijk), maar bij ‘It Twadde’ kan het gewoon. Dat belooft wat voor dit seizoen.