Heerlijk laatste voetbalweekend voor de winterstop

Door alle afgelastingen een week later dan gepland maar dat zorgt wel voor een prachtig programma. HJSC VR1, HJSC 2 en HJSC 1 spelen zaterdag allen een thuiswedstrijd. Een uitstekende afsluiter van het voetbaljaar 2023.

Jeugdwedstrijden in Hommerts
09:00 | JO10-3 – Joure JO10-5

VR1 bijten het spits af tegen Mildam VR1
Vroeg opstaan voor de VR1 want de wedstrijd tegen Mildam begint al om 10:30 uur. Gezien de ranglijst een mooi potje want HJSC VR1 staat zevende en Mildam een plaatje hoger. De gasten hebben wel een wedstrijd minder gespeeld en ook twee punten meer. Maar de VR1 kunnen terugkijken op een prima eerste seizoenshelft. Zeker gezien vorig seizoen toen er tot aan de winterstop geen enkele punt behaald werd.

Dat is dit seizoen gelukkig wel anders want er werd al gewonnen van Sneek Wit Zwart VR2 en VVI VR1. Een gelijkspel werd behaald tegen EBC/Delfstrahuizen waardoor de vrouwen dus zeven punten verzamelden en keurig in de middenmoot staan.

HJSC 2 kan goede zaken doen tegen Tzum 2
Na de vrouwen is It Twadde aan de beurt. Zij speelden nog maar vijf wedstrijden dit seizoen en hebben dus nog een hoop wedstrijden te goed. Dat is ook te zien op de ranglijst waar de ploeg nu achtste staat met negen punten. Tegenstander Tzum staat zesde met tien punten en twee gespeelde duels meer. HJSC 2 won laatste drie duels waaronder een zege vorige week op CVVO 3 (3-1). Uiteraard hopen wij ook voor HJSC 2 dat zij met een goed gevoel de winterstop in gaan. Er is na de break namelijk nog genoeg te halen.

HJSC heeft zich herpakt na terugkerende novemberdip
lange tijd ging HJSC aan kop in de vijfde klasse A. Maar na de novemberdip en nederlagen tegen LSC 1890, RKO en een gelijkspel tegen Mulier moet het NOK voor zich duiden. Gelukkig gaf de wedstrijd van vorige week tegen Bakhuizen de burger weer wat moed. HJSC won overtuigend zonder in de problemen te komen met 3-0.

Het moet het dus nu doen met een tweede plaats met drie punten achterstand op NOK en een punt voorsprong op RKO. De achterstand was een jaar eerder veel groter en bovendien wist HJSC al van NOK te winnen in Oudemirdum. Maar zo ver is het natuurlijk nog niet. Zaterdag komt Udiros naar Hommerts. De ploeg van trainer Oebele Schokker kent een lastige eerste seizoenshelft en staat slechts negende. HJSC is dus aan haar stand verplicht te winnen en zo het gat met koploper NOK op drie punten te houden.

VV Blue Boys RKO 14.30 uur
TOP ’63 SV NOK 14.30 uur
VV Woudsend Bakhuizen 14.30 uur
VV Arum LSC 1890 14.30 uur
HJSC UDIROS 15.00 uur

HJSC 1 – Udiros 1 | 15:00, Hommerts
Scheidsrechter: R. Koole

Selectie HJSC 1 tegen Udiros
1. Johan de Boer (K)
4. Aizo Veltman
5. Lex Potma
6. Jelger de Boer
7. Lammert Wiersma
8. Bart van Kalsbeek
9. Henk Hoekstra
10. Pieter Wiersma
11. Justin Boonstra
12. Mark Jaarsma
13. Ramon Raap
14. Piet Jan Nauta (C)
15. Hein Kemme
16. Bert Veltman
17. Redmer van Netten
18. Herre Bosma
19. Niek de Jager
20. Mats Galama (K)