Heeg bijt zich stuk op georganiseerd HJSC

Zo vroeg in het seizoen en dan al een derby, heerlijk natuurlijk. Heeg was zaterdag de eerste tegenstander in de bekerpoule waar ook TOP’63 en SSS ’68 inzitten. Het sportpark in Hommerts was zeer goed gevuld met mensen uit Hommerts/Jutrijp en uit Heeg. De ambiance om in te voetballen was dus prachtig, zeker omdat de zon zich ook regelmatig liet zien.

Trainer Broer Wiebe de Ringh en assistent Timo Wittermans hebben nu natuurlijk een grote groep spelers om uit te kiezen. Er trainen ongeveer twintig man en daaruit zal het duo moeten gaan selecteren straks. Tegen Heeg stond de vaste formatie van vorig jaar aan de aftrap. De meeste bijgekomen jeugdspelers gingen mee met het tweede elftal. Dat het tweede met 1-2 won van Sneek Wit Zwart 2 heeft vast een groot deel te maken met de inbreng van deze jeugdspelers. Zo maakte Wietze Wempe de winnende in Sneek. Een mooi luxeprobleem dus voor de technische staf. Elke speler zal dit jaar moeten knokken voor zijn plek. En dat komt uiteindelijk de kwaliteit alleen maar ten goede.

Terug naar Hommerts waar HJSC flinke druk van Heeg kreeg in de openingsfase. Het werd snel duidelijk dat Heeg snel wou scoren. De kersverse derdeklasser wou natuurlijk geen flater slaan tegen vijfdeklasser HJSC. Toch kwam dat snelle doelpunt niet. De druk om de HJSC-defensie was groot, maar hij brak niet. Verdedigend bleef HJSC dan wel overeind, aanvallend wist het niets te creëren. Vaak was de ploeg ook slordig in de omschakeling en verloor het de bal veel te snel.In de gehele eerste helft wist HJSC maar één goede kans te creëren. Vlak voor rust was Henk Sijbranda dicht bij de 1-0, maar zijn schot ging rakelings naast de goal van Heeg. HJSC werd dus amper gevaarlijk, Heeg wist wel de nodige kansen te creëren. Toch bleef het vaak bij kansen want de bezoekers waren slordig in de afronding. Keeper Johan de Boer wist met een paar vangballen zijn doel schoon te houden.

In de tweede helft werd HJSC toch iets brutaler. Twee wissels (Pieter voor Marko en Jeroen voor Henk) brachten nieuw vuur in de ploeg en Heeg werd verder enigszins onder druk gezet. Vaak via de counter wou HJSC er via Justin snel doorheen komen. Dit leverde snel gevaar op toen Sander Sijbranda alleen op de doelman afkon. Zijn inzet was echter zeer zwak en werd voor de goalie van Heeg een makkelijke prooi. Zonde, want het was een prachtige aanval. De wedstrijd golfde ondertussen op en neer. Johan moest ook een paar keer ingrijpen en Heeg kreeg een handvol corners. Ook hieruit kon Heeg niet scoren.

Ook Pieter kreeg in de tweede helft een grote kans op de 1-0. Hij was veel te wild in zijn afronding en schoot over en naast de goal. Een kwartier voor tijd leek Heeg dan toch op voorsprong te komen toen Toussaint aan de noodrem trok. Hij vloerde een Hegemer in het zestienmetergebied, de scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Johan de Boer, die (nog) niet de reputatie heeft als penaltykiller koos de goede hoek en stopte de strafschop. Een heerlijke opsteker voor hemzelf en uiteraard voor het team.

In de resterende minuten volgden nog een paar kansen maar de pijp was bij beide ploegen wel leeg. Zo boekte HJSC 1 een knap bekerresultaat door derde klasser Heeg op 0-0 te houden. Een uitslag waar de bezoekers duidelijk ontevreden over waren. Zaterdag speelt HJSC de tweede bekerwedstrijd. TOP’63 is dan de tegenstander. De wedstrijd in Oppenhuizen begint om 14:30 uur.

HJSC – Heeg 0-0 (0-0)
Opstelling HJSC: Johan de Boer, Erro Hofstra, Bart van Kalsbeek, Mark Tesselaar, Nils de Lange, Toussaint Boonstra, Marko Hoekstra, Tristan Kouwenhoven, Sander Sijbranda, Henk Sijbranda en Justin Boonstra.
Wissels: Wiebe Jelle van der Hoek, Pieter Wiersma en Jeroen Kroles.