Heeg en HJSC delen de punten in enerverende derby

HJSC heeft een waardevol punt overgehouden aan de derby tegen Heeg, die eindigde in een 1-1 gelijkspel. Deze eindstand werd al binnen de eerste 45 minuten bereikt. Heeg opende de score in de beginfase van de wedstrijd, maar vlak voor rust bracht Jelger de Boer de stand weer in evenwicht.

Het was voor het eerst in twaalf seizoenen dat deze ouderwetse derby tussen Heeg en HJSC weer in competitieverband werd gespeeld. Dit trok veel supporters uit zowel Jutrijp-Hommerts als Heeg naar de zijlijn, waar zij de wedstrijd massaal kwamen bekijken. Rond half drie betraden beide ploegen het veld, begeleid door vuurwerk en rookbommen, wat de sfeer rondom deze derby extra opluisterde.

Op zoek naar herstel
Een derby brengt altijd een extra dosis energie met zich mee, en dat was voor HJSC hard nodig na de teleurstellende nederlaag tegen Sleat de week ervoor. Ook Heeg kende een verliespartij, waardoor een overwinning voor beide teams zeer welkom zou zijn. De thuisploeg begon sterk en creëerde al snel een paar kleine kansen. De eerste twee schoten gingen echter naast en over het doel. HJSC verdedigde georganiseerd en stond gegroepeerd op het veld. Heeg had zichtbaar moeite om de verdediging van HJSC te doorbreken.

Thuisploeg op voorsprong
Na ongeveer 20 minuten kwam Heeg op voorsprong. Met enig geluk belandde de bal bij de penaltystip voor de voeten van een Heeg-speler, die een vrije schietkans kreeg en via doelman Erro Hofstra het doel wist te treffen. Ondanks de tegengoal bleef HJSC kalm, met het gevoel dat de wedstrijd nog allesbehalve verloren was. HJSC speelde fel en won vaak de duels om de tweede bal. Grote kansen bleven echter in de eerste helft uit. Zowel Heeg als HJSC wisten het vijandelijke doel weinig onder vuur te nemen. HJSC oogde dreigender, regelmatig ontsnappend aan de druk, terwijl Ramon Raap en Henk Hoekstra voorin met hun balvastheid opvielen.

Treffer vlak voor de thee
De niet onverdiende gelijkmaker kwam vlak voor de rust. Aanvoerder Jelger de Boer kreeg een schietkans en pegelde de bal in de linkerhoek. Een uitstekend moment natuurlijk want amper een minuut later floot de leidsman voor de rust.

Tweede helft golft op en neer
Het was vrij snel zichtbaar dat beide ploegen niet genoegen namen met een punt en vol voor de overwinning gingen. Heeg kreeg de grootste kansen maar zag twee maal een bal gestopt worden door doelman Erro Hofstra. Ook Lex Potma hielp een handje door een bal van de lijn te rossen. Aan de andere kant was HJSC gevaarlijk maar helaas niet dodelijk.

De wedstrijd die eigenlijk geen moment verveelde ging richting het einde toen invaller Bart van Kalsbeek de grootste kans van de tweede helft kreeg. Hij kreeg een vrije schietkans waar hij blijkbaar zelf ook van schrok want zijn inzet was te slap. Dat hij die kans kreeg was sowieso al bijzonder want hij stond minstens een meter buitenspel.

Boeiend duel zonder winnaars
Met een punt mogen beide ploegen niet ontevreden zijn. HJSC had misschien vooraf wel getekend voor een punt maar wist ook dat er echt wat te halen viel. Aan de andere kant biedt deze remise weer perspectief voor de komende wedstrijden. Komende zaterdag is FC Ulu Spor uit Zwolle de volgende tegenstander, de huidige nummer twee van de competitie.

HJSC staat nu op plaats tien maar behoudt aansluiting met de middenmoot. Na de wedstrijd werd het een uiterst geslaagde derde helft in de kantine van Heeg. We kijken uit naar het duel tussen beide ploegen in Hommerts.

Heeg 1 – HJSC 1 | 1-1 (1-1)