Hattrick Thomas Graven (geen grap) helpt HJSC 2 langs IJVC 4

HJSC 2 heeft een belangrijke overwinning geboekt tegen mede-laagvlieger IJVC 4. De groenhemden trokken de wedstrijd, die gekenmerkt werd door de harde wind, in de slotfase naar zich toe. Een belangrijke rol was weggelegd voor Thomas Graven die in een tijdsbestek van nog geen twintig minuten drie keer wist te scoren.

De eerste helft was het aanzien eigenlijk niet waard. Beide ploegen creëerden slechts zelden kansen. IJVC was iets meer op de helft van HJSC te vinden dan andersom, maar doelman Lars Palijama kwam amper in de problemen. IJVC leek desondanks toch de score te openen na weifelend optreden van de HJSC-defensie, maar een aanvaller van IJVC kreeg de bal voor een bijna open doel er niet in. HJSC kreeg een prima kans na een rush van Jarno Hofstra, maar ook hij kreeg de bal er niet in. Even later kwam Niels van Zwol net te laat om een voorzet vanaf de linkerkant in het doel te glijden.

Na rust zagen de toeschouwers aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Er lukte weinig en er waren weinig kansen. Daar bracht de gele kaart voor Andries Visser (waardoor HJSC 10 minuten met een man minder moest spelen) geen verandering in. Gek genoeg ging het voor HJSC fout toen het weer gewoon 11 tegen 11 was. Na een knappe individuele actie schoot een aanvaller van IJVC de bal in het doel: 1-0. Het antwoord van HJSC volgde echter snel. Jelger de Boer stak Thomas Graven op precies het juiste moment weg, waarna Graven de bal alleen voor de keeper rustig de hoek inschoof. Twee minuten later kwam HJSC zelfs op voorsprong. Thomas Graven besloot vanaf zo’n vijf meter buiten het strafschopgebied maar eens uit te halen. Zijn schot leek houdbaar, maar de doelman van IJVC bleek niet in staat de bal buiten het doel te houden. Nu was het voor ‘It Twadde’ zaak om de voorsprong vast te houden. IJVC zette aan, maar HJSC hield stand. Het slotakkoord was voor Thomas Graven die zijn hattrick compleet maakte. Graven zag de keeper te ver voor zijn doel staan en schoot de bal er keurig overheen: 3-1. Volgende week speelt HJSC 2 thuis tegen koploper Dronrijp 2.