HJSC met goed gevoel richting eerste bekerwedstrijd

HJSC 1 heeft na twee nederlagen tegen Arum (5-0) en Waterpoort Boys (3-1) haar oefencampagne toch winnend afgesloten. Derdeklasser Bant werd in Hommerts met 2-1 verslagen.

De wedstrijd tegen Waterpoort Boys was geen eens een slechte aan de zijde van HJSC. Ondanks dat de thuisploeg al na twee minuten op voorsprong kwam, wist HJSC redelijk mee te komen met het tempo van de Snekers. In de omschakeling was HJSC via Bart van Kalsbeek een keer gevaarlijk maar hij zag zijn schot net naast de goal eindigen. Pas na de rust nam Waterpoort afstand van HJSC. Zeker geen schande want HJSC speelde met een redelijk nieuw team. Zo speelden de A-junioren Arjen Visser, Henk Sybranda, Marko Hoekstra, Jetze Wiersma, Thomas Bethlehem en Sander Sybranda allemaal mee. Aanvoerder Mark Tesselaar scoorde uit een vrije trap de laatste goal van de wedstrijd die in 3-1 eindigde.

De thuiswedstrijd tegen Arum was er een om snel te vergeten. De ploeg van oud HJSC-trainer Erik Beuckens won geflatteerd met 5-0. HJSC had vooral moeite met de omschakeling van Arum en het snelle druk zetten van de bezoekers. Dit resulteerde dus in een stevige nederlaag.

De laatste oefenwedstrijd tegen Bant werd winnend afgesloten. Bart van Kalsbeek opende de score voor HJSC na een vlijmscherpe counter. Bant kwam nog wel op 1-1 maar Henk Sybranda zette HJSC voor rust met een droge schuiver weer op voorsprong. In de tweede helft stond de verdediging van HJSC goed gepositioneerd en wist elke aanval af te slaan. Na dit positieve resultaat gaat HJSC met een goed gevoel richting de eerste bekerwedstrijd. DWP uit Sintjohannesga is zaterdag de tegenstander in Hommerts. De wedstrijd begint om 14.45. Na deze wedstrijd speelt HJSC dinsdag 9 september in en tegen Scharnegoutum en 16 september gaat het op bezoek bij De Sweach. Een pittige maar mooie bekerloting.

De eerste competitiewedstrijd is op 23 september in en tegen Bakhuizen. De eerste thuiswedstrijd in competitieverband is op 30 september tegen ENS.