Grandioze vrijdagavond voor HJSC 45+

Drie keer winst voor VV Oudega en reglementair toch nog niet kampioen bij het pre-pension voetbal. HJSC wel! Jullie zullen wel benieuwd zijn naar het verloop van het pre-pensioen voetbaltoernooi (dat hete vroeger 45+). Hieronder een impressie.

Foto’s 1: Twee van onze trouwste voetbalmaten vonden een optreden van Abba nog belangrijker dan ons toernooi. Commentaar 1: ik dacht dat muziek van Abba alleen voor grijze vrouwen was. Dat blijkt niet waar; grijze mannen vinden het blijkbaar ook geweldig. Commentaar 2: Lit ze bij FC Abbagea foetbaljen gean.

Foto’s 2: Jan Hielke keepte bij de belangrijkste wedstrijd van het jaar tegen Oudega thuis niet zijn gelukkigste wedstrijd. Zeker drie van de drie tegendoelpunten leken houdbaar. Commentaar 3 van één van de heren op de rechter foto: deze flessen bier (foto links) zijn het enige wat hij vandaag klemvast had. We zijn al jarenlang erg tevreden met het keepen van Jan Hielke, maar een voorzichtige ontwikkeling in de verkeerde richting valt volgens dezelfde mannen op de rechter foto wel te signaleren. Volgens hen zou wat concurrentie geen verkeerde zaak zijn.

Foto 3: Nou wilde het toeval, dat er vrijdag twee aspirant leden aan de lijn stonden. Jeroen vd Riet en Jan Krist. Vooral Jan Krist werd als een goeie reserve of evt. nieuwe hoofdkeeper gezien. Commentaar 4: Jan het al 30 ier ervaring my kiepen, dus dat komt wol goed. Commentaar 5: O, dan wit ik nog wol in mooie bijnamen: Johny Christ. Dat er daarna nog verwijzingen volgden, naar het feit dat als je je armen breeduit naast je houdt als je keept, je waarschijnlijk meer doelpunten van Oudega had voorkomen dan Jan Hielke, laat ik hier onvermeld.

Foto’s 4: Dankzij 3 keer winst, is de sfeer bij de nazit bij onze vrienden van vv Oudega opperbest. Helaas niet voor lang. Dankzij de HJSC-reglementen, kan het resultaat van de slechtste wedstrijd worden geschrapt (net als bij andere topsporten als het skûtesilen en het klaverjassen). En dan staat HJSC toch bovenaan. In het totaal over twee toernooien ook!! Zie foto 5 onder.

P.s. die mega-droge worst die Folkert daar in de hand heeft, wordt uiteindelijk ook door HJSC gewonnen (zie foto’s 6).

Foto’s 5: Van deze ranglijst worden Hans en Erwin ernstig blij, al hoewel die flessen bier er wellicht ook wat mee te maken hebben. Erwin erkent dat hij het nazitten na 4 jaar karate toch wel heeft gemist. Daar is het douchen en dan snel weer op hûs oan.

Foto 6: Ook het rad van fortuin wordt een groot succes. Durk wint de hoofdprijs; borrelhapjes van Corry en Erwin de mega droge worst. Combineerde goed met het bier.