Gebrekkige voorbereiding nekt VR1 tegen Bolsward

Zaterdag mochten we het veld op tegen Bolsward VR2. We begonnen alweer heel soepel, want we kwamen bij het omkleden al achter dat wij te weinig shirts, broekjes en sokken hadden. Chaos en irritaties gegarandeerd. Toen we erachter kwamen dat de aanvoerdersband ook nog in de paarse tas zat, was het feest compleet. Conclusie: wij kunnen niet zonder Nynke. Na wat telefoontjes werden de missende kledingsetjes geregeld, daarnaast hadden we ook niet een hele moeilijke scheids.

Het fluitsignaal klonk en meteen werd wel duidelijk dat Bolsward een prima ploeg was. We waren aan elkaar gewaagd in de eerste helft, al had Bolsward de betere kansen. Ymkje haalde veel aanvallen eruit. Marijke had de beuk erin en slaagde er vaak in om de goede rechtsbuiten uit te schakelen. Lydia was fel en stond goed bij de man. Niet alles kon de verdediging eruit halen en Corry moest ons nog een aantal keer goed redden. Berit had deze wedstrijd weer een nieuwe positie, namelijk mid-mid. Dit deed ze heel goed, want ze schakelde de beste man van het middenveld uit. Overal werd er geknokt voor de bal. En voor we het vergeten te melden… We waren zo professioneel, dat we zelfs een ballenjongen hadden, genaamd Timo. Een hele promotie!

Een spiegelbeeld van vorige week
We gingen, net als vorige week, rusten met een stand van 0-0. In de tweede helft startten wij we beter dan Bolsward. Na 10 minuten spelen kregen we toch de 0-1 tegen. De bal werd teruggelegd en over Corry heen binnengeschoten. Wij hadden een snel antwoord op deze goal. Na een counter kregen wij een corner. Michelle nam deze corner, Iris sprong subtiel over de bal heen. De bal kwam hierdoor bij Sacha. Sacha nam de bal vanuit de lucht op de voet en schoot binnen. 1-1! De vreugde was groot!

Niet veel later kregen we de 2-1 tegen na een aanval over links. Wij bleven strijden voor de gelijkmaker, maar Bolsward werd sterker en de bal moest een paar keer weggeschoten worden bij de doellijn. Een paar minuten voor tijd werd de 3-1 in een hoekje binnengeschoten.

Hoewel we verloren hebben, zijn wij blijven strijden en speelden we helemaal geen slechte wedstrijd. Komende zaterdag mogen we uit naar AVC. Ze hebben tot dusver geen punten, maar ook nog maar 1 wedstrijd gespeeld. Het is voor ons een onbekende tegenstander, dus het blijft een verrassing wat wij gaan treffen. Vol goede moed maar verder!