Flinke nederlaag voor HJSC VR1 in bekertoernooi

Zaterdag stond voor ons de echte 4e klas test op het programma. We hadden al geconstateerd dat QVC een scorend vermogen had na het zien van hun doelsaldo in de bekerpoule.  Aangezien QVC ook in het groen speelt, mochten wij in het paars het veld op.

Onze warming- up was een beetje chaotisch, dus de focus moest er nog even op. We begonnen wel redelijk sterk. Het was pittig, maar wij deden niet heel erg voor hun onder. Michelle had de eerste kansen voor HJSC. De ene werd weg gestompt, terwijl de andere op de paal belandde.

Na 20 minuten kregen wij de 0-1 tegen na een onderschepping, Corry kon er niet meer aankomen. Irma had vlak na de tegengoal nog een goede kans maar de keepster van QVC had een goede redding. Hierna zakten wij wat in, wij kregen de 0-2 tegen nadat de uittrap werd ingeleverd. Bij een counter in de 40e minuut werd de 0-3 binnengeschoten van buiten het 16- metergebied in de rechterkruising. Gelukkig hadden wij toen een antwoord. Na een diepe bal van Irma kon Michelle uithalen. De keepster van QVC raakte de bal nog, maar kon deze niet meer tegenhouden. Het stond 1-3! Ongeveer een minuut later had Isa een goede onderschepping, waarna ze door een één-tweetje met Michelle de bal mee kon nemen. Bij de achterlijn gaf Isa de bal voor op Irma, die binnenschoot in de linkerhoek. Vlak voor rust waren wij terug in de wedstrijd! Vanaf de bank kwam de volgende uitspraak “se begjinne te switten bij QVC, no gean we goed”. In de rust konden we ook niet ontevreden zijn, ondanks dat wij achterstonden. We wisten dat het pittig zou zijn en wij voetbalden niet slecht. Iedereen knokte voor de bal.

Een kleine afslachting
Na de rust begon QVC sterker. Corry had een paar goede reddingen, maar in de 55e minuut kwam QVC 1-op-1 met de keepster en schoten ze de 2-4 binnen. Wij stichtten nog wel gevaar voor het doel van QVC, maar de laatste pass mistte. De 2-5 van QVC vloog van afstand binnen, waar Corry niks aan kon doen.

Met ongeveer nog 25 minuten te spelen ging het mis, misschien geluk voor ons dat het meeste publiek binnen aan het schuilen was voor de regen, want het was niet best… De tegengoals vlogen ons om de oren en het wilde niet meer lukken. De goals leken allemaal op elkaar en volgden elkaar snel op. Een diepe bal naar de buitens, onze verdediging werd uitgespeeld, 1- op-1 met de keepster, hoekje, goal. Corry had nog een paar goede reddingen, maar kon niet alles voorkomen. Iedereen was uitgeput en de energie vloeide weg uit het team. De wedstrijd eindigde in een eindstand van 2-10. Zo’n afslachting had niet gehoeven. Waar wij in de rust nog zo tevreden waren, waren wij nu wel teleurgesteld. Gelukkig waren wij beter in de 3e helft en hebben we de dag goed afgesloten.

Vooruitkijken
Komende zaterdag 24 September mogen wij de competitie starten tegen Beetgum VR1. Deze ploeg hebben wij vorig jaar getroffen in de beker, waarna wij bij een stand van 2-2 wonnen door penalty’s. Hopelijk beginnen wij in de 4e klas goed! Kom jij ons aanmoedigen op Super Saturday? Wij trappen af om 12:30.