Eigen goals nekken HJSC 2 tegen Bolsward 4

Na de 5-0 nederlaag in Oudehaske, was het op zaterdag 10 oktober tijd voor de wedstrijd tegen SC Bolsward 4. Bolsward heeft net als HJSC drie punten uit twee duels, dus het kon weleens een mooie wedstrijd worden. Meest opvallende naam in de basis bij HJSC is Marko Hoekstra. Hij maakt zijn eerste minuten na zijn blessure.

Het veld in Hommerts had de vele regen van de afgelopen dagen prima verdragen. HJSC begon rustig aan de wedstrijd en liet de bal achterin rondgaan. ‘It Twadde’ kon de voorste linies echter lastig bereiken. Het gevolg was dat de wedstrijd zich vooral afspeelde op de helft van HJSC. Bij balverlies was SC Bolsward vaak direct gevaarlijk, maar de jarige doelman Lars Palijama was lastig te passeren. HJSC kwam overigens goed weg toen scheidsrechter Schotanus niet naar de stip wees na een tackle in het strafschopgebied. Even later moest Arjen Visser een bal na een corner van de lijn halen. Met enig kunst- en vliegwerk kon It Twadde zo lange tijd ‘de nul’ vasthouden. In de slotfase van de eerste helft ging het echter mis. Na ongelukkig uitverdedigen van HJSC kon een aanvaller van Bolsward uithalen. De bal ging op een fraaie wijze over Lars Palijama heen: 0-1. Even later kwam een voorzet vanaf de rechterkant tegen de bovenarm van Arjen Visser. De leidsman wees nu wel naar de stip. Bolsward benutte de strafschop uiterst koel en beheerst: 0-2. Daarna werd het na een kopbal van dichtbij ook nog bijna 0-3, maar dat bleef HJSC bespaard.

De tweede helft was een heel andere wedstrijd. Nu had HJSC het initiatief en de kansen. Na een hoekschop van invaller Pieter Wiersma nam Henk Hoekstra de bal in één keer op de slof. De doelman van Bolsward was kansloos en HJSC was terug in de wedstrijd: 1-2. De gelijkmaker hing in de lucht. Henk Sijbranda was erg dichtbij een treffer, maar de bal wilde er niet in. Waar scoren aan de ene kant niet lukte, lukte dat aan de andere kant wel. Een voorzet vanaf de rechterkant werd onderschept door Arjen Visser, maar wel ten koste van een eigen doelpunt: 1-3. Pieter Wiersma had daarna nog een schietkans, maar de aansluitingstreffer bleef uit. Scoren ging HJSC beter af in eigen doel, want ook de 1-4 viel in die categorie. Na een hoekschop passeerde Gosse van der Heide zijn eigen doelman. Daarmee was de gifbeker nog niet leeg, want diezelfde Van der Heide maakte ook zijn tweede eigen goal. HJSC scoorde zo vaker dan zijn tegenstander, maar stapte toch met een 1-5 nederlaag van het veld. Zo had It Twadde ontzettend veel pech. Het wedstrijdbeeld kantelde namelijk volledig na rust, maar de eigen doelpunten doen HJSC de das om. Dinsdag speelt HJSC 2 de inhaalwedstrijd tegen CVVO 3.