Eigen goal AVC in extremis goud waard voor HJSC

HJSC heeft dinsdagavond geweldige zaken gedaan. Op het eigen sportpark Oan it Far werd in de tweede helft een 1-0 achterstand rechtgetrokken en met 2-1 gewonnen. Sander Sijbranda schoot de 1-1 tegen de touwen en de 2-1 in de slotsecondes van de wedstrijd was een eigen goal van de bezoekers uit Sexbierum.

Het belang van deze wedstrijd was bij de heren van HJSC 1 meer dan duidelijk. Deze wedstrijd kon aan het einde van de streep nog wel eens cruciaal zijn. HJSC begon helaas niet met die instelling aan de wedstrijd. Rommelig en een gebrek aan goede communicatie zorgde er voor dat HJSC wankelde in de openingsfase van de wedstrijd. Toen HJSC wat beter begon te spelen kwam het ook op achterstand. De linksbuiten van AVC kon in alle vrijheid de bal strak voor de goal schieten en een voet van een medespeler deed de rest.

HJSC herpakt zich prima na achterstand
HJSC was niet ontdaan na de achterstand. Het kwam beter in de wedstrijd en omdat de goal na vijftien minuten viel was er nog tijd zat om de schade te repareren. Met name de doelman van AVC speelde prima en had een goed antwoord op schoten van Jelger de Boer en Piet Jan Nauta. Ook op een inzet van Aizo Velman had de goalie een antwoord met een prima reflex.

Doelpunten-armoede lijkt HJSC weer parten te spelen
Het gebrek aan scorend vermogen leek weer eens pijnlijk duidelijk te worden deze dinsdagavond. Toch hield HJSC geen slecht gevoel over aan de eerste helft. In de kleedkamer tijdens de rust was er zeker een gevoel dat hier een resultaat geboekt kon worden. HJSC begon dan ook fel aan de tweede helft met de duidelijke instelling de druk voorin te leggen. Het duurde een kwartier voordat er gejuicht kon worden. Een vrije trap van Aizo rond de middenlijn werd verlengt en Sander Sijbranda stond op de juiste plaats om de bal binnen te schieten.

Tumult na de goal van HJSC
De grensrechter van AVC stak wel zijn vlag omhoog voor buitenspel. De scheidsrechter ging hier na kort overleg niet in mee en zo stond de 1-1 op het scorebord. Alles wat AVC een warm hart toedraagt was boos en de assistent van de gasten liep zelfs het veld op. Het was bijzonder dat de scheidsrechter hem er niet af stuurde met een rode kaart.

Toen de rust was wedergekeerd in Hommerts kreeg de wedstrijd wel een ander gezicht. Het werd een harde wedstrijd met veel inzet en met een HJSC dat vol gas op zoek ging naar drie punten.

AVC boos na winnende goal HJSC
Vlak voor tijd werd een harde tackle van AVC bestraft met meteen rood. Voor HJSC leverde dit uiteraard een vrije trap op, bijna op dezelfde positie als bij de gelijkmaker. De bal leek richting het hoofd van Bart van Kalsbeek te gaan maar een speler van AVC kwam net voor langs om de bal weg te koppen. Dit deed hij echter wel in zijn eigen goal waardoor het grote euforie bij het HJSC-kamp ontstond. De grensrechter van AVC stond uiteraard weer met zijn vlag te zwaaien maar dat werd ook dit keer terecht afgewezen door de leidsman.

Terwijl HJSC groot feest vierde was het AVC-kamp furieus over het negeren van het vlaggen van de eigen grensrechter. Het dreigde iets uit de hand te lopen waardoor de scheidsrechter besloot geen blessuretijd bij te trekken. Wat er later na de wedstrijd nog gebeurde gaan we hier niet noteren, want dat is te schandalig voor woorden en hadden we niet gezocht achter de bezoekers uit Sexbierum.

Op naar de laatste wedstrijden
Nog vier pittige duels staan HJSC te wachten. Zaterdag eerst op bezoek in Sneek als Waterpoort Boys de tegenstander is. HJSC staat nu elfde maar TOP’63 moet nog elf minuten inhalen van de gestaakte wedstrijd van afgelopen weekend. Daarin verdedigen ze een 3-2 voorsprong. Ook lijkt het verdere programma van de ploeg uit Oppenhuizen iets gunstiger. Maar het belangrijkste is dat directe degradatie nu wel is ontlopen.

Met nog vier wedstrijden te gaan is het gaat met NOK tien punten. Het meest realistische scenario is dat HJSC nacompetitie gaat spelen en alles dus zelf in de hand heeft. Maar met twee zeges op een rij kan de ploeg vleugels hebben gekregen en loopt het misschien ook nog wel naar directe handhaving.

HJSC 1 – AVC 1 | 2-1 (0-1)