Eerste punten zijn binnen voor HJSC 2

Eindelijk was het dan zover, afgelopen zaterdag pakte “ut twadde” zijn eerst punt in de competitie. Thuis tegen SDS  3 wist de thuisploeg in de blessure tijd de stand in evenwicht te trekken.

H.J.S.C. – SDS  3-3

Voor aanvang van de wedstrijd kende HJSC de nodige personele problemen, maar gelukkig werd Ronald Yntema, officieel gestopt bij het tweede, bereidt gevonden om op de reservebank plaats te nemen. Er blies vandaag een harde wind over het sportpark heen en de eerste helft mocht de thuisploeg tegen de wind in beginnen. Dat ging zo slecht nog niet want HJSC was de eerste helft de bovenliggende partij, met kleine kansjes voor Ferdi en Mario.

Toch was het SDS dat met een voorsprong de rust in  ging na een lange bal van achteruit. Een speler van de bezoekers kapte George Thijs knap uit en faalde niet oog in oog met Lars en zette de 0-1 op het scorebord.

Na de rust was het meteen duidelijk dat de bezoekers beter uit de kleedkamer waren gekomen. Met 3 á 4 kansen waarvan 1 levensgevaarlijk bleef het nog 0-1.  Nadat de SDS storm wat ging liggen,  was daar een vrije trap van Dennis Dijkstra op rechts aan de zijlijn, zo’n 20 meter van het goal. Hij draaide de bal richting het doel van SDS, en tot ieders verbazing viel de bal zomaar binnen. Lang kon HJSC niet genieten van de gelijke stand, want het was de spits van SDS die na een steekpass simpel de 1-2 kon binnentikken. De koppies gingen gelijk hangen bij de groenhemden, en tot overmaat van ramp werd het een paar minuten later ook nog 1-3.

Alles leek erop dat “ut twadde” weer zou verliezen. Tot 5 minuten voor tijd. Coach Timo bracht een extra spits binnen de lijnen voor Wiebe. Dit pakte gelijk goed uit. Op de hoek van het zestienmeter lijn schoot Dennis Dijkstra prachtig de 2-3 binnen. Een paar minuten later werd het onverwacht ook nog 3-3. Een lange uittrap van Lars viel zomaar in de voeten van Henk Sijbesma die met een lobje de keeper verschalkte en zo HJSC 2 aan een verdiend punt hielp.