Beste allen,

Het mooie en feestelijke weekend, waarin wij wonnen van SC Franeker was nog maar net achter de rug of er kwam een tsunami over ons heen genaamd Corona. We werden ruw geconfronteerd met een nieuwe werkelijkheid. Met de dag ontdekten we met zijn allen hoe ingrijpend de gevolgen van het corona-virus op ons dagelijks leven is.

We zijn ondertussen negen weken verder. Allereerst wens ik jullie en jullie naasten allemaal veel geluk en gezondheid. Ik hoop dat jullie deze tijd goed zijn doorgekomen. Voor velen zal de situatie rondom werk en privé onzeker en hectisch zijn momenteel, en ik hoop dat jullie ook hier zo weinig mogelijk ongemakken en nadelen van ervaren.

Dan het voetbal. Het is ontzettend vreemd om te ervaren, dat al die vormen van ‘klein geluk’ tijdelijk onmogelijk zijn: potje voetbal kijken, het teamgevoel in de kleedkamer, kopje koffie of een biertje in de kantine. Je staat er eigenlijk nooit bij stil dat er ooit een moment kan komen dat die dingen tijdelijk onmogelijk zijn. Zoals jullie weten heeft de KNVB eerder besloten alle competities voor de rest van het seizoen stop te zetten. Dit betekende dat het hele verenigingsleven tot onbepaalde tijd was stil gelegd.

Nu kwam afgelopen woensdag het verlossende nieuws dat er vanaf 11 mei weer getraind mag worden. Uiteraard volgen wij als vereniging de voorschriften en adviezen van de overheid en de instanties op. Wij ondersteunen volledig de maatregelen die erop gericht zijn de risico’s op besmetting zoveel mogelijk te verkleinen en daarmee vooral kwetsbare groepen te ontzien.

Ik ga er vanuit dat wij met zijn allen de verantwoordelijkheid nemen die noodzakelijk geacht wordt vanuit de politiek. Want alleen samen zorgen wij, dat wij het kloppend hart van Hommerts-Jutrijp blijven.

Via deze weg wens ik een ieder een plezierige nieuwe manier van training toe.

Met vriendelijke groet,
Jenne IJbema
Voorzitter voetbalvereniging HJSC