Echte test voor HJSC VR1 en derby voor HJSC 1

HJSC 1 en de HJSC VR1 spelen morgen hun laatste bekerwedstrijden in de poulefase. Voor HJSC 1 betekent het duel tegen IJVC sowieso het laatste bekerduel van het jaar na twee eerdere nederlagen. Voor HJSC VR1 is dit heel anders. Zij wonnen de eerste twee potjes en treffen zaterdag het op papier sterke QVC.

Dat QVC een hele pittige tegenstander zal worden bewijzen de eerdere bekeruitslagen. QVC won de vorige twee wedstrijden met 1-10 en 12-0. De VR1 van HJSC deden het iets rustiger aan met een 3-2 zege en een 2-9 overwinning. Het duel in Hommerts zal dus bepalen welke ploeg naar de volgende ronde gaat.

Spannende bekerwedstrijd voor HJSC 2
Voor HJSC 2 is de bekerpoule iets anders dan bij de VR1 en HJSC 1. Zij spelen namelijk geen poulewedstrijden maar beginnen meteen een knock-out fase. Zaterdag is Arum/stormvogels de tegenstander. Mocht HJSC 2 weten te winnen dan kan het zomaar zijn dat in de volgende ronde een ploeg uit Groningen wacht.

Spek en bonen wedstrijd voor het vlaggenschip
HJSC 1 is dus zoals gezegd al klaar in de beker. De wedstrijd tegen Waterpoort Boys twee weken geleden ging met 2-0 verloren, maar het getoonde spel bood perspectief. Dat was vorige week tegen Irnsum wel anders na een 5-2 nederlaag. Tuurlijk vielen twee goals van Irnsum zeer fortuinlijk, maar HJSC speelde een matige wedstrijd en kon wederom voorin weinig betekenen. Al was de tweede goal van Henk Hoekstra een heerlijke spitsengoal.

Met IJVC treft HJSC een ploeg in bloedvorm. Op zeer indrukwekkende race in de vijfde klasse brachten de IJlsters het kampioenschap en daarom mogen zij het nu laten zien in de vierde klasse. Het duel begint om 15:00 uur na de wedstrijd van de HJSC Vr1 (12:30)

Selectie HJSC tegen IJVC
1. Johan de Boer (K)
2. Erro Hofstra
3. Mark Tesselaar (C)
4. Aizo Veltman
5. Lex Potma
6. Jelger de Boer
7. Lammert Wiersma
8. Bart van Kalsbeek
9. Henk Hoekstra
10 Pieter Wiersma
11. Justin Boonstra
12. Mark Jaarsma
13. Ramon Raap
14. Piet Jan Nauta
16. Bert Veltman
18. Herre Bosma

Het volledige programma