Drietal oefenwedstrijden voor HJSC VR1

Het duurde bijna 75 jaar, maar voor het eerst in de bestaan heeft de v.v. H.J.S.C een vrouwenteam. Enthousiaste voetbalsters uit Hommerts, Jutrijp, Heeg, Gaastmeer, IJlst en Sneek vormen samen een sterk 18-koppige selectie. De technische staf bestaat uit Nynke(Teammanager/ coach), Toussaint(trainer/coach), Thijs en Sven(trainers) en de staf wordt gecompleteerd door vaste grensrechter Willem die ook als extra coach fungeert door de achterhoede vanaf minuut 1 scherp te houden. Ter voorbereiding van het nieuwe seizoen werden er een drietal oefenwedstrijden gespeeld.

De eerste oefenwedstrijd wordt afgewerkt in Sneek, waar Sneek Wit Zwart VR2 de tegenstander is. HJSC kende een goed eerste kwartier waarin aanvoerster Mariëlle nog een goede mogelijkheid kreeg op de openingstreffer. Vlak voor de drinkpauze was het Sneek dat op voorsprong kwam via Hommertser Laura Dozeman die deze wedstrijd de Vrouwen 1 nog meer pijn zou doen. Na een 5-0 russtand en een uiteindelijke 11-0 uitslag besloot HJSC VR1 haar eerste oefenwedstrijd. Een nog niet optimale conditie bij de dames en de beschikking over slechts twee wissels mag niet als excuus worden gebruikt, maar speelde deze wedstrijd wel mee.

Sportpark “Oan it Far ” was het decor voor de tweede oefenwedstrijd. Op een regenachtige en winderige woensdagavond is Leeuwarder Zwaluwen VR2 de tegenstander. Desondanks waren er enkele tientallen supporters om de dames aan te moedigen. Vanuit de dugout kwam dan ook een reactie: “Zoveel publiek hebben we nog nooit gehad.”

Opnieuw begon HJSC sterk aan de wedstrijd. Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Een vrije trap van Mariëlle belandde nog op de lat, maar in de rebound was aanvalster Michelle alert en schoot de 1-0 binnen. HJSC, dat de eerste helft met de wind in de rug speelde verdubbelde even later de score. Na een corner was het opnieuw Michelle die met een hard en hoog schot de keepster passeerde en het net liet bollen. Enige tegenslag was er ook nog voor rust. De gasten deden iets terug en niet veel later viel keepster Sietske helaas uit met een knieblessure.

Na de thee hield HJSC het eerste deel van de tweede helft knap stand tegen de twee klassen hoger spelende tegenstander uit Leeuwarden. Uiteindelijk moesten er toch nog twee tegentreffers worden geincasseerd, wat resulteerde in een 2-3 nederlaag. Ondanks dat de tweede nederlaag op rij werd geleden biedt deze wedstrijd genoeg perspectief voor de toekomst!

Ook de laatste oefenwedstrijd wordt gespeeld in Hommerts. NOK uit Oudemirdum was de tegenstander. Na een 0-6 ruststand wist HJSC zich nog aardig te herpakken in de tweede helft. Via Michelle(strafschop), Irma en Ymkje kwam het nog tot scoren. Bijzondere vermelding voor het doelpunt van Ymkje, die als niet een van de grootsten van het veld de bal uit een hoekschop bij de eerste paal prachtig in de verre hoek wist te koppen. Scoren deed NOK ook nog in de tweede helft, eindstand: 3-10.

Komende zaterdag wacht de eerste officiële wedstrijd voor HJSC VR1. Zustervereniging vv Oudega is de tegenstander. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt in Oudega om een plaats in de volgende ronde van de beker.