Doelpuntenregen voor JO9-2 tegen Blauw Wit

Omdat dit het eerste verslagje is dit jaar eerst even wat algemene zaken voordat ik vertel hoe de wedstrijd ging.

Wij moeten dit seizoen met een grote groep kinderen de wedstrijden afwerken. Gelukkig hebben we een vol programma waarbij we maar 1 keer (in de herfstvakantie) vrij gepland zijn. De beker zijn we heel goed begonnen maar de laatste wedstrijd liep de 2e helft mis.

We hebben ook nog steeds geen vaste keeper. Bijna iedereen heeft wel eens gekeept en een bal tegenhouden lukt ze allemaal wel. De bal weer op een goede manier in het spel krijgen is moeilijker. Als de tegenpartij er tussen staat krijgen wij de bal er nog niet altijd overheen. In de loop van het jaar zal dat wel beter worden. Ze worden allemaal sterker en trainen ook goed.

Wat je in dit team ook al leuk ziet is dat er al meer overgespeeld wordt dan vorig jaar. Op die manier gaat de bal ook veel sneller naar voren. Ook leuk vind ik dat er een aantal kinderen al hun eigen plekje gevonden hebben. In de verdediging hebben we al een paar die je niet gauw in de scorelijst tegen zult komen, maar die heel belangrijk zijn. Wat heb je aan veel doelpunten als de tegenpartij er nog meer scoort?

Er zijn gelukkig ook een paar kinderen die goed kunnen scoren. Er zijn doelpunten gemaakt in de afgelopen wedstrijden die heel knap waren. Er werden wel 5 tegenstanders gepasseerd en daarna belandde de bal prachtig in het net.

Nu even over de wedstrijd van gisteren. Bij uitwedstrijden nemen we maar 2 wissels mee. Helaas moeten er dan ook 2 kinderen thuis blijven. Edwin kon gisteren gelukkig meedoen met de JO10. Die hadden net wat te spelers.

Eric begon als keeper en Floorke en Vera zaten aan de kant. Onze tegenstander had voornamelijk spelers, die dit jaar voor het eerst wedstrijden speelden en daardoor zag je al gauw dat wij beter waren. Ons eerste doelpunt werd gemaakt door Fenna, na een mooie voorzet van Sjirk. De 2e maakte Sjirk zelf na een klutsbal in het doelgebied. Toen wisselden we en moesten Anna en Fenna even aan de kant. Blauw Wit scoorde het eerste doelpunt, maar snel daarna maakte Rinze van een grote afstand een doelpunt (1-3). Na een slechte uittrap van hun keeper, was Sjirk er snel bij en kon hij alweer scoren. Toen kwam Floorke op stoom, omspeelde iedereen en maakte haar eerste van deze wedstrijd. Daarna maakte zij nog 1 vanuit een vol doelgebied van BlauwWit. Bij rust stond het al 1-6. In de pauze vonden we de limonade niet zo lekker, maar dat is maar bijzaak.

Wat bij ons meestal niet het geval is, maar nu wel is dat ineens een stuk of 4 kinderen wilden keepen (?). Anna werd het en nu stonden Sjirk en Eric even aan de kant. Vera had wat aan haar bovenbeen (waarschijnlijk wat hard op het kunstgrasveld terechtgekomen) en daardoor heeft zij ook even gewisseld met Sjirk. De doelpunten gingen ondertussen door. Fenna en Floorke waren deze keer de scoorders. Daarna combineerden deze 2 dames mooi en maakte Fenna na een voorzet van Floorke (1-9). Ondertussen waren Rinze en Jurjen ook al even op reserve gezet. Floorke maakte de 10 doelpunten vol en daarna lukte het BlauwWit toch nog om Anna te passeren. Sjirk liet ook nog even zien hoe snel hij was en maakte na een lange ‘rush’ het laatste doelpunt. Gewonnen dus (2-11). Ga zo door, zou ik zeggen. Ik heb wel begrepen dat het volgende week moeilijker wordt. Friesland was ook beter dan BlauwWit en daar mogen we dan tegen.

Sybren