Denderende seizoensstart voor OHH JO17-1

Jullie zullen wel benieuwd zijn hoe het gaat met de B1 van OHH. Nou “dat koe minder”. Drie keer winst in de beker. De laatste wedstrijd zelf 11 keer gescoord tegen LSC. In totaal al 18 goals.  Hoe is het mogelijk! Nou, heel gewoon. Ze kunnen wel redelijk ballen, de conditie kon minder, beste trainers, maar het is vooral een gezellige groep, die plezier heeft in het spelletje. Op onderstaande foto’s laat ik het even zien.

Dat was nieuw voor mij. Keimpe legt de tactiek uit. De jongens hebben de kop erbij, want Keimpe vraagt zo nu en dan of ze het snappen en komt dan met een vervolgvraag, waarop uit het antwoord blijkt dat het toch niet zo was. De jongens volgen de aanwijzingen wel op en de resultaten doen vermoeden dat het dus werkt.

Gelukkig zijn ze niet te serieus. Anders wordt het ook niets.

Henk mag in LSC de ballen uit het hertenkamp halen met Mark. Bij het over het hek klimmen sneuveld zijn broek. Er is geen reservebroek en daarom moet elke wisselspeler zijn broek inleveren bij zijn opvolger. Zo krijg je natuurlijk binding met je medespelers. Volgens mem Ineke is de broek nog prima te repareren. Succes!

Geert, onze keeper, heeft met zijn vader Jacob de afspraak gemaakt, dat hij een frikandel krijgt als er geen tegendoelpunten worden gescoord. Dat lukte dit jaar al 1 keer. Tegen LSC lukte het bij de stand van 11 tegen 0, toch nog om een tegendoelpunt te organiseren. Geert in diepe rouw, maar zijn medespelers een stuk minder. Als leiders maken we ons hier zorgen over, want voor je het weet wordt het voorkomen dat Geert een frikandel krijgt het hoofddoel en dan kun het best in de eerste vijf minuten een tegengoal veroorzaken.

Geert geen frikandel, maar de HJSC-ers hebben geen last van solidariteit en nemen een bak patat stoofvlees bij WIBO. Toen ik vroeg naar een goed onderschrift voor de foto was dat snel bedacht; Eerst 1 minuut stilte voor Geert.

O, ja tot slot nog even een discussie uit de Whatsapp groep. Een der HJSC moeders komt met het idee dat de jongens en leiders toch ook prima kunnen fietsen naar LSC, zeker in het licht van de afspraken in Parijs over CO2 uitstoot ets. Reactie 1 uit Heeg; Bist gek. Reactie 2 uit Heeg; dan binne we al wurg.  De moeder zet door; Jullie fietsen dagelijks naar Sneek toch. Goede warming up. Reactie uit Heeg 3: We hebben weekend. Dan maakt een HJSC vader een kardinale fout. Hij zegt; De Hommertsers kinne yn elts geval wol fytse fyn ik. 30 seconden later reactie 4 uit Heeg: Ja dat fyn ik ek. Reactie 5 uit Heeg; Ik ek. Gevolg, HJSC fietst en de rest wordt gebracht. Ik zal ze niet patatgeneratie noemen, want de HJSC-ers zaten na de wedstijd aan de patat stoofvlees. Dat zien jullie op bovenstaande foto.

Conclusie: Het heeft er alle schijn van dat het een prettig seizoen wordt. Dan komen de resultaten ook wel.