HJSC kan op veel steun rekenen in Bakhuizen

Gesteund door een bus vol supporters speelt HJSC vanmiddag de een na laatste uitwedstrijd van het seizoen. Met een voorsprong van acht punten op Ens, en een wedstrijd meer, kan HJSC vanmiddag een hele grote stap zetten na de titel. na vandaag zijn er namelijk nog maar vier wedstrijden te spelen. We gaan dus nu echt richting het slot van de competitie.

Kampioensperikelen
Volgende week is er nog een thuiswedstrijd tegen SVBS, daarna is HJSC twee weken vrij om vervolgens het zinderende slot van de competitie in te gaan. Hoe en waar HJSC kampioen zou kunnen worden, hangt af van sv Ens, en natuurlijk HJSC zelf. Eerst moet er maar eens gewonnen worden in Bakhuizen, iets wat vorig seizoen namelijk niet slaagde. Op de eerste competitiedag verloor HJSC toen met 1-0. Eerder dit seizoen was er wel succes, begin december werd met 2-0 gewonnen van de rooms katholieke voetbalvereniging.

Moeizaam seizoen voor Bakhuizen
Bakhuizen kent zeker geen topseizoen. Het won vorige week wel met 3-0 van sv Blokzijl maar staat toch op een zesde plaats met 21 punten. Bijna gelijke met de hele middenmoot. Het won zes maal tot nu toe, en verloor er evenveel. Een plek in de middenmoot is dus meer dan logisch. Ook doelsaldo-technisch blinkt de ploeg niet uit. Op papier zou HJSC dus “gewoon” moeten winnen vanmiddag. Maar daar ligt natuurlijk ook altijd de valkuil.

Lunch in Woudsend bij Omke Jan
Helemaal voorbereid is de selectie sowieso. Voor vertrek naar Bakhuizen zal de ploeg namelijk gezamenlijk genieten van een lunch bij Omke Jan in Woudsend. Hopelijk zorgt de boerenbrunch voor de nodige krachten bij de spelers. Het duel in Bakhuizen zal starten om half drie. De bus vanuit Hommerts vertrekt om half 2. We gaan hopelijk een fantastische middag tegemoet.

Bakhuizen 1 – HJSC 1
14:30 | Sportcomplex vv Bakhuizen
Scheidsrechter: R. Wijnstra

Volledig programma 5a zaterdag

 Bakhuizen  HJSC
 SV Ens  VV Heerenveen
 SC Espel  VV EBC
 Steenwijker Boys  VV Woudsend
 SVBS ’77  SV Blokzijl