Broer Wiebe kijk tevreden terug op eerste seizoenshelft

Als “Herbstmeister” de winterstop in, is een mooie tussenbalans voor de H.J.S.C. In een competitie, waar we dit jaar ploegen treffen, die allemaal van elkaar kunnen winnen en verliezen.

Voorafgaand aan het seizoen heb ik luidop geroepen, dat we voor de prijzen moeten gaan. Gezien onze sterkte van de selectie, is dat zeker mogelijk.

Na het behalen van de 1e periode op een voetbal loze zaterdag, was de euforie groot en zijn we in ieder geval verzekerd van de nacompetitie. Toch willen we meer als groep zijnde!! Energie en strijd is het kenmerk voor elke wedstrijd! Kunnen we dat steeds weer opbrengen, dan voorspel ik een mooie 2e seizoenshelft met een bekroning. Maar doen we dat niet(S.V.B.S.’77-uit, nog vrij recent), dan kunnen we van iedereen verliezen. Ik vergelijk onze prestaties met een bergetappe in de Tour de France. Diepe dalen en vervolgens hoge bergen. Niet om aan te gluren, om vervolgens fantastisch voetbal te laten zien. Thuis tegen Y.V.C. en Steenwijker Boys, ben ik echt geschrokken van wat we lieten zien. Woudsend uit, 2e helft was puur genieten. Ik ben van mening, dat we constanter moeten en kunnen spelen. Ja maar trainer……..we hebben toch gewonnen……..hoor ik dan. Een trainer en ik zeker, zal altijd kritisch blijven op het vertoonde spel. Ik wil het maximale eruit halen en dan zien we ergens in mei wel wat het heeft opgeleverd!

Beste H.J.S.C.’ers, ik wens jullie allen fijne feestdagen en een frisse, gezonde start in 2019!!

Sportieve groet, Broer Wiebe de Ringh.