Blue Boys laat HJSC heel even schrikken

HJSC heeft zaterdag in eigen huis met 4-2 gewonnen van Blue Boys. In een vrij matige wedstrijd van beide kanten kwamen de bezoekers vlak na de thee op voorsprong. HJSC herstelde dit gelukkig vrij snel door doelpunten van Mark Jaarsma (penalty) en Jelger de Boer. HJSC greep vervolgens de controle en wist er in het slot nog twee te maken. Door de zege heeft HJSC de tweede periodetitel gewonnen. 

Een heerlijk lentezonnetje scheen zaterdagmiddag over sportpark Oan it Far. Perfecte omstandigheden voor een heerlijke pot voetbal dachten ook de supporters die waren komen kijken. Met Blue Boys trof HJSC een ploeg die zich in het midden van de ranglijst bevind. Trainer Thomas Graven had duidelijk gemaakt dat slippertjes in zulke wedstrijden dodelijk konden zijn voor de kampioensstrijd.

Klik hier voor de voorbeschouwing uit het programmaboekje

Stand in de competitie blijft enorm spannend
HJSC staat tweede met een puntje minder dan koploper NOK en met een puntje meer dan de nummer drie RKO. De spanning is dus groot in de vijfde klasse. En HJSC, RKO en NOK treffen elkaar allemaal nog een keer, zelfs in drie weken achter elkaar aan. Slippertjes tegen de lager geklasseerde ploegen zijn dus zeer ongewenst.

Die mindset zagen we de eerste helft tegen Blue Boys niet echt terug. HJSC voetbalde een beetje alsof het 30 graden was buiten. Weinig bewegende spelers en het oogde allemaal ook was sloom en traag. Gelukkig was het bij Blue Boys niet veel beter, die wisten een paar voorzetjes te geven maar in de problemen kwam doelman Erro Hofstra geen enkel moment. HJSC kreeg wel wat kansjes maar die waren elke keer een prooi voor de doelman van de gasten. Uit standaardsituaties zoals corners kwam al helemaal geen gevaar.

HJSC snel op achterstand in de tweede helft
HJSC begon vrij dramatisch aan het tweede bedrijf. Na amper vijf minuten keek HJSC al tegen een achterstand aan. De aanvaller van Blue Boys liep uit de rug van de HJSC-defensie en kon alleen op doelman Erro Hofstra af. Die kreeg nog wel een handje tegen de bal maar moest toch vissen. HJSC kon dus in de achtervolging. Gelukkig werd dit met overtuiging gedaan want de voorsprong van Blue Boys duurde niet lang.

Amper tien minuten later kreeg HJSC een penalty nadat Justin Boonstra tegen de grond werd gewerkt. Mark Jaarsma schoot de bal snoeihard via de paal in de goal en bracht de ploegen weer in evenwicht. Bij de eerste de beste corner die HJSC daarna kreeg kopte Jelger de Boer de bal snoeihard tegen de touwen. En zo was de schade vrij snel gerepareerd.

Niek de Jager vergroot voorsprong HJSC
Blue Boys liet na de goals van HJSC helemaal niets meer zien. HJSC leek de boel onder controle te hebben en de marge snel te willen vergroten. Dat liet even zich op zich wachten maar het was A-junior Niek de Jager die voor de 3-1 tekende. Koud in het veld kreeg hij de bal op een presenteerblaadje en kopte simpel de bal tegen de touwen.

Blue Boys maakte het nog wel even spannend want de 3-2 viel in de slotfase. Zo leek er nog een slotoffensief te komen maar hier bleek weinig van waar. HJSC controleerde de wedstrijd en wist zelfs nog een keer te scoren. Hein Kemme zette de 4-2 op het scorebord en dat bleek ook gelijk het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

HJSC pakt tweede periodetitel
Door de zege in HJSC de winnaar geworden van de tweede periodetitel. Dit betekend dat het sowieso de nacompetitie ingaat en zal spelen voor promotie mocht het geen kampioen worden.

Er komen spannende weken aan
Natuurlijk kijken we uit naar de wedstrijden tegen NOK en RKO. Eerst treft HJSC op 6 april koploper NOK in eigen huis en een week later staat de uitwedstrijd tegen RKO op het programma. Maar HJSC speelt volgende week eerst uit tegen TOP’63 en op 23 maart thuis tegen LSC 1890. Twee pittige wedstrijden waar de ploeg nog vol aan de bak zal moeten.

Gonny de Boer maakte de foto’s

HJSC – Blue Boys 4-2 (0-0)
Opstelling HJSC:
Erro Hofstra, Bert Veltman, Piet Jan Nauta, Bart van Kalsbeek, Lammert Wiersma, Jelger de Boer, Mark Jaarsma, Herre Bosma, Justin Boonstra, Henk Hoekstra en Ramon Raap.
Bank: Luc Huitema, Siebolt Hofman, Niek de Jager, Joran Nieuwenhuis, Hein Kemme, Redmer van Netten en Pieter Wiersma.

Programma HJSC 1 de komende weken
16 maart: TOP’63 (uit)
23 maart: LSC 1890 (thuis)
06 april: NOK (thuis)
13 april: RKO (uit)
20 april: Mulier (thuis)
11 mei: Bakhuizen (thuis)
18 mei: Udiros (uit)