Benutte penalty loods HJSC langs Heerenveen

HJSC heeft zaterdag de vierde zege op rij geboekt. Het ging wederom zeer moeizaam, en in de tweede helft was het alle hens aan dek voor de thuisploeg. Een benutte penalty van Pieter Wiersma leverde HJSC uiteindelijk drie punten op.

Lees hier de voorbeschouwing van voorzitter Piet Jan Nauta in het programmaboekje.

HJSC liet zich in de openingsfase van het duel enigszins verassen door Heerenveen. De bezoekers begonnen fel aan het duel en trachten HJSC flink onder druk te zetten. Dit leverde veel dreiging voor de HJSC-goal op, maar echt gevaar ook weer niet.

Twee grote kansen voor HJSC
Aan de andere kant kreeg HJSC wel snel een grote kans. Een redelijk druk bezet Sportpark Oan it Far zag dat Sander Sijbranda een bal hoog over de Heerenveen-goal kopte. Justin Boonstra leverde een keurige voorzet af die niet werd verzilverd door Sander. Even later was Pieter Wiersma dicht bij de openingstreffer. Ook hij schoot van dichtbij hoog over.

Na een fase van druk kwam Heerenveen weer iets beter in de wedstrijd. Hun sterke spits en behendige middenvelder maakte het de HJSC-defensie soms flink lastig. Johan de Boer moest een paar keer ingrijpen, ook een corner of drie leverde uiteindelijk geen goal op.

HJSC krijgt penalty na hands
Het sleutelmoment van de wedstrijd kwam ongeveer tien minuten voor het einde van de eerste helft. Erro Hofstra was vanaf links op komen stomen, zocht de combinatie met Pieter Wiersma op en nam de bal mee het zestienmetergebied in. Een Heerenveen-verdediger zette een sliding in maar raakte alles behalve bal. Erro werd ook niet echt geraakt, maar tijdens de mislukte sliding van de verdediger raakte hij met zijn hand de bal. Reden voor de scheidsrechter om een penalty te geven.

Zoals wel vaker dit seizoen was dit buitenkansje wel aan Pieter vertrouwd. Hij schoot de bal feilloos in de linkerhoek terwijl de keeper naar rechts dook. HJSC had de voorsprong te pakken en gaf voor de pauze ook niets meer weg.

De tweede helft kwam er zoals verwacht veel meer druk van Heerenveen. HJSC kwam eigenlijk amper nog aan voetballen toe. Het was vooral zorgen dat de bal uit het eigen strafschopgebied weg kwam. Voetballend werd het heel slecht. Zoals wel vaker dit seizoen kwam HJSC er voetballend amper nog uit. Ook in de counter werd HJSC vrijwel niet gevaarlijk.

Heerenveen volle druk naar voren
Kansen kwam er voor Heerenveen. Een paar schoten van de gasten belanden vaak over of naast het goal, maar ook werd de lat een keer geraakt. HJSC kwam dus goed weg. In de absolute slotfase was het helemaal billenknijpen voor de staf en toeschouwers. Doelman Johan de Boer hield een paar keer kan zijn doel leeg met knappe reddingen. Maar de grootste kans van Heerenveen kwam in de zesde minuut van de blessuretijd.

Doelman Johan de Boer belangrijk
Alles en iedereen was in de zestien van HJSC te vinden toen de bal door Heerenveen richting de tweede paal werd voorgezet. Een speler van Heerenveen leek de bal vrij in te kunnen koppen maar op ongelofelijke wijze hield Johan de bal met zijn hoofd uit zijn doel. Hij had er zelf weinig weet van maar hield zo wel de nul en verzekerde HJSC van maar weer eens drie punten. De opluchting na het laatste fluitsignaal was groot.

Bus naar Bakhuizen bijna vol. Schrijf je nog snel in!
Het was wederom niet sprankelend, maar weer kunnen drie punten worden bijgeschreven. Omdat de nummer twee, sv Ens geen wedstrijd speelde is het gat opgelopen tot acht punten. Nog vijf wedstrijden te gaan. We gaan richting de slotfase van de competitie, laten we hopen dat HJSC de punten blijft binnenharken.

Zaterdag neemt HJSC het op tegen Bakhuizen. Zoals bekend heeft HJSC voor supporters een busreis georganiseerd. Er zijn nog maar een paar plekjes vrij. Wees er bij en steun de selectie in de deze belangrijke competitiewedstrijd. Geef je op door te mailen naar Info@HJSC.nl. We maken er een geweldige dag van.

Vertrek: 13:30 uur bij het dorpshuis.
Terug: in Hommerts om 18:30 uur
Opgave: Mail naar Info@HJSC.nl of een berichtje naar Durk (0638900237)

Gonny de Boer maakte de foto’s