Belangrijke zege voor HJSC tegen hekkensluiter

De kratten bier na afloop van de wedstrijd tegen NOK waren meer dan verdiend. HJSC won het duel tegen NOK en springt voorlopig naar de veilige elfde plaats op de ranglijst.

Klik hier voor de voorbeschouwing uit het programmaboekje

Het was lang geleden dat HJSC 1 voor het laatst een thuiswedstrijd speelde. Ergens in november toen een knap punt tegen toenmalig koploper Bolsward werd gepakt (3-3). Er was veel support langs de lijn voor HJSC en dat voetbalt natuurlijk altijd een stuk fijner.

HJSC begon offensief aan de wedstrijd maar het waren de slordigheden in het spel die echte doelkansen voorkwamen. Jetze Wiersma was de eerste die een poging deed maar zijn schot was een makkelijke prooi voor de doelman. Daartegenover konden de bezoekers weinig forceren. Enkel een paar lange ballen over de HJSC-defensie heen zorgde voor een beetje gevaar, maar niet meer dan dat.

Na 20 minuten kwam HJSC op voorsprong nadat Justin Boonstra een mooie individuele actie van Jetze uitstekend af wist te ronden. De voorsprong was verdiend want HJSC was zeker de bovenliggende partij. In het vervolg van de eerste helft zagen de toeschouwers vooral veel slordigheden aan beide kanten. Het leek een beetje nerveus allemaal, ook niet heel gek gezien het belang van de wedstrijd voor beide clubs.

De tweede helft verliep een stuk beter voor HJSC. Voetballend was het al een stuk beter en daaruit vloeide ook de nodige kansen. Bart van Kalsbeek, Jelger de Boer en Justin Boonstra trachten allen het doel van NOK onder vuur te nemen, zonder succes helaas.

Tristan Kouwenhoven zorgde uiteindelijk voor opluchting door de 2-0 binnen te knallen. Hij wist knap zijn tegenstander uit te spelen en vervolgens de bal koeltjes in de verre hoek te rammen.

Niet veel later was het helemaal gedaan toen Hein Kemme simpel kon afronden na een actie van Bert Veltman. NOK was definitief verslagen want de gehele tweede helft kon er geen doelkans voor de bezoekers worden genoteerd. Een uitstekende prestatie van HJSC 1 dat zichzelf voorlopig uit de (degradatie) problemen heeft gevoetbald.

Zaterdag wacht koploper Foarut. Dat zal ongetwijfeld een stuk lastiger worden.

Gonny de Boer maakte de foto’s

HJSC – NOK 3-0 (1-0). 20. Justin Boonstra 65. Tristan Kouwenhoven 75. Hein Kemme
Opstelling HJSC: Johan de Boer; Bert Veltman, Mark Tesselaar, Aizo Veltman; Bart van Kalsbeek (75. Erro Hofstra), Jelger de Boer, Lammert Wiersma, Piet Jan Nauta (77. Lex Potma), Jetze Wiersma (45. Pieter Wiersma); Justin Boonstra (65. Hein Kemme), Tristan Kouwenhoven