Bekend probleem fataal voor HJSC in Franeker

HJSC 1 heeft de vierde competitiewedstrijd verloren van Franeker. Door de tweede nederlaag op rij zakt HJSC naar de onderste regionen van de competitie. De ploeg van Thomas Graven wacht nog altijd op haar eerste zege.

HJSC opende prima in Franeker. De ploeg deed in de openingsfase wat het eigenlijk best wel goed kan, namelijk voetballen. Helaas heeft HJSC ook al enkele tijd een ander probleem, namelijk doelpunten maken. In de oefenwedstrijden voorafgaand aan het seizoen viel dit nog mee. Maar sinds het bekertoernooi en de start van de competitie wordt dit probleem pijnlijk duidelijk.

HJSC was dus zeker de betere in de openingsfase. Helaas stokte het steeds bij het creëren van kansen. HJSC liep dus steeds tegen hetzelfde probleem op. De thuisploeg profiteerde hier dankbaar van. Franeker bleef namelijk makkelijk op de been en counterde zich in de eerste helft naar een 2-0 voorsprong. Mede omdat HJSC defensief steken liet vallen.

In de tweede helft werd met man en macht gewerkt om doelpunten te maken. HJSC deed er alles aan maar verder dan wat afstandsschoten en een kopbal van Bart van Kalsbeek kwam het vlaggenschip niet. Een moedeloos gevoel overheerste na afloop.

Zaterdag krijgt HJSC het prima draaiende Foarút op bezoek in Hommerts. Deze wedstrijd begint om 15:00 uur.