Woudsend vaak lastige tegenstander in Hommerts

Vanmiddag neemt HJSC het op tegen buurman Woudsend. Ondanks de 5-0 overwinning van vorig seizoen is de wedstrijd tegen Woudsend historisch gezien een lastige. Vanaf het seizoen 1972/73 troffen de ploegen elkaar 24 keer in Hommerts (alle competities). Slechts zeven keer wist HJSC het duel in winst om te zetten.

Beide ploegen kennen een matige start van de competitie. Woudsend staat op vier punten uit vijf wedstrijden, twee minder dan HJSC. Het voorwoord van deze wedstrijd is geschreven door interim-voorzitter Piet Jan Nauta.

Sportvrienden,

Goedemiddag en opnieuw een hartelijk welkom op ons mooie sportpark Oan it Far. Als het goed is, heeft u zojuist dit programmaboekje gekocht bij onze eigen Grietje van der Zee. De mevrouw die al jaren het eerste gezicht is die menigeen ziet als hij of zij ons voetbalterrein opwandelt en de eerste die u als bezoeker een warm welkom heet. Mits u zo’n mooi boekje koopt, natuurlijk. Waarvoor haar en onze dank.

Wat zou het mooi zijn dat over een jaartje of vijf/zes Grietje hier niet meer in haar eentje staat, maar met twee kleine kereltjes aan haar zijde. Want het zal u vast bekend zijn, dochter Kerensa is in blijde verwachting van een tweeling. En zoals het volgens de oude HJSC-traditie hoort, krijgen niet alleen goede voetballers, maar ook goede voetbalsters zonen. Het is het jaar van de Leeuwinnen, nietwaar?

En het is maar goed ook dat er weer wat reuring komt in huize Boonstra (VAN DER ZEE!), want inmiddels is de oudste zoon Rohald al bezig aan zijn dertigste levensjaar en zijn Justin (vandaag in actie) en Toussaint (pakte vorige week rood, dus zit wat eerder aan de bar vanmiddag) ook al midden twintig. De tijd dat het huis uitpuilde met jongens is alweer een poosje geleden.

Het kwam op de basisschool namelijk geregeld voor dat op een woensdagmiddag ik thuis bij Rohald kwam, mijn broertje Wietze Thijs bij Justin, neefje Kor Dijkstra bij Toussaint en Bart van Kalsbeek op bezoek bij Kerensa. Acht kinderen in het huis en een (toen nog) sigaarrokende man Sjoerd aan de keukentafel. Plus nog ene buurman Ele ‘Pudding’ die kwam klagen over het lawaai, maar rustig aanschoof voor een bak koffie en buurman Willem die een zak smarties voor Toussaint door de deur smeet. Er was geen nee te koop.

In tegenstelling tot vanmiddag, waar Woudsend de punten absoluut niet cadeau krijgt. In de derby tussen het goede groen en het kwade rood, zijn de punten meer welkom dan ooit. Vergeet na afloop niet even een drankje te halen in de bovenzaal en voor de Woudsenders later vandaag nog even bij onze sponsor van ‘it twadde’ (vandaag op bezoek bij Sleat 2) De Pleats. En let op de uitslag van de verloting van de door Grietje verkochte boekjes.

Een fijne voetbalmiddag toegewenst!

Piet Jan Nauta

H.J.S.C. – vv Woudsend
14.30 uur | Sportpark Oan it Far
Scheidsrechter: S. Korf

Selectie HJSC tegen Woudsend
Johan de Boer (K)
Erro Hofstra
Mark Tesselaar (C)
Nils de Lange
Bart van Kalsbeek
Lex Potma
Jeroen Kroles
Pieter Wiersma
Marko Hoekstra
Sander Sijbranda
Justin Boonstra
Tristan Kouwenhoven
Jarno Hofstra
Piet Jan Nauta