Wedstrijden in Oosterzee zijn nooit makkelijk

Laten we ten eerste hopen dat er vanuit Oosterzee groen licht wordt gegeven. De hoeveelheid water die er de afgelopen dagen is gevallen kan nog wel eens roet in het eten gooien. Maar uiteraard gaan wij er vanuit dat er gewoon wordt gevoetbald.

Na twee competitieloze weekenden hervat HJSC de competitie met een uitwedstrijd tegen hekkensluiter EBC. Op papier zou dit geen lastig karwei moeten zijn voor de koploper, gevaar zit echter altijd in een klein hoekje. HJSC moet winnen in Oosterzee om de koppositie te behouden. ENS, de nummer tweede van de ranglijst hijgt HJSC namelijk in de nek. In Hommerts werd eerder dit seizoen met 4-1 gewonnen. Na een goede eerste helft stond HJSC al op vier doelpunten. Helaas kwam er geen goede tweede helft om aan het doelsaldo te werken. EBC scoorde in het tweede bedrijf eenmaal en bepaalde de eindstand op 4-1.

Er is al een lange historie tussen EBC en HJSC. In het seizoen 1984/1985 troffen beide ploegen elkaar al voor de competitie. De thuisploeg won toen met 2-1. Tussen 2003 en 2007 wist HJSC geen enkele keer te winnen op Sportpark de Jister. De laatste ontmoeting was in het seizoen 2015.2016. Ook toen ging HJSC onderuit, het werd 4-1 voor EBC. Alles behalve prettige statistieken voor HJSC. Toch kunnen we het enigszins nuanceren, HJSC wist ook vaak genoeg te winnen in Oosterzee. Van de vijftien bekende ontmoetingen was HJSC negen keer winnaar, vijf keer verliezer en werd het eenmaal gelijk.

De heerlijke zege op IJVC van 16 februari (0-1) moet vandaag een vervolg krijgen. Na EBC uit volgen er wederom twee belangrijke wedstrijden. Heerenveen en Woudsend zijn dan achtereenvolgend de tegenstanders op het eigen sportpark Oan it Far. Maar ach, je staat bovenaan, elke wedstrijd is belangrijk. En wil HJSC echt kampioen worden, dan zal het de achtervolgende ploegen op achterstand moeten houden en haar eigen wedstrijden gewoon winnen. Het klinkt zo simpel, maar het zullen nog vreselijk spannende weken worden. De competitie is nog lang, vanmiddag tegen EBC is de eerste van de laatste acht resterende competitiewedstrijden.

VV EBC – VV HJSC
Sportpark Op’e Jister
Aftrap: 14:30
Scheidsrechter: M.E. van den Beld

 SV Blokzijl  Steenwijker Boys
 VV EBC  HJSC
 SC Espel  Bakhuizen
 VV Heerenveen  VV Woudsend
 SVBS ’77  IJVC