VR1 pakken ook geen punt(en) tegen Franeker

Na de nederlaag tegen AVC hadden wij deze zaterdag een nieuwe kans om onze eerste punten te pakken, namelijk tegen SC Franeker. Deze ploeg had nog maar één punt gepakt, die wel na nog maar 4 punten. Vol goede moed gingen wij naar sportpark “de Trije” in Franeker. Ondanks de blessures bij ons team, waren wij met 13. Elske Zonderland deed met ons mee en dit zorgde voor een primeurtje bij HJSC. Het was voor het eerst dat een moeder en dochter samenspeelden bij HJSC.

In het 4-4-2 systeem starten wij goed! De eerste kansen waren voor Berit en Irma, maar deze kansen gingen er niet in. Na 25 minuten werd Irma weggestuurd. Ze behaalde de achterlijn en gaf de bal mooi voor op Elske. Elske schoot maar helaas ging deze bal er niet in.

Aan de andere kant kreeg Franeker een kans, deze werd weggeschoten, maar belandde recht in de voeten van Franeker. Deze schoot de bal in één keer op de goal van 25 meter afstand, de bal vloog over Corry heen het goal in. Zo stonden we 1-0 achter in een wedstrijd waar de verhoudingen anders waren. We bleven rustig voetballen en we moesten onze koppies omhooghouden. We bleven kansen creëren maar toch kregen we de 2-0 tegen, na een snelle aanvalster. Zo gingen we de rust in met een 2-0 achterstand. Timo hield wel vertrouwen in een overwinning.

Na de rust werd het HJSC-lied gezongen door Franeker, maar we begonnen juist minder sterk aan de tweede helft. Wij werden meer onder druk gezet en ze waren gevaarlijker voor het doel. Mariëlle was oplettend en onderschepte veel.  We kregen een aantal corners tegen. De laatste corner werd hard binnengekopt in de winkelhaak. Zo stonden we 3-0 achter. We gingen meer aanvallend spelen en met nog meer druk op de tegenstander. Dit zorgde voor counters bij Franeker, maar veel aanvallend spel bij ons. Uiteindelijk was het Isa die zorgde voor de 3-1! Ze schoot de bal van buiten de 16 de goal binnen in het zijnet. Het geloof steeg weer en misschien konden we nog wel een stunt maken. Ondanks de kansen, ging de bal er helaas niet meer in. De wedstrijd eindigde in 3-1! Franeker benutte zijn kansen goed en wij helaas niet.

Komende zaterdag zijn wij vrij, vanwege het Nederlands Elftal. Wel spelen de heren thuis met twee hele interessante potjes voetbal! Hopelijk kunnen we zaterdag veel juichen en gaan wij met die energie naar de laatste wedstrijd voor de winterstop naar Dronrijp/Foarút VR1 op 10 December.