Voorbeschouwing zaterdag 25 maart 2023

Na een kletsnatte week is het te hopen dat zaterdag alle teams kunnen spelen. De “fjildmannen” zullen zaterdag uiteraard de velden nog eens keuren voordat alle teams los kunnen. Vijf teams staan gepland om te voetballen op sportpark Oan it Far.

Programma jeugdteams in Hommerts
09:00 | JO8-3 – Oosterlittens JO8-2
09:00 | JO9-3 – Workum JO9-1
10:15 | JO19-1 – IJVC/Blauwhuis JO19-1
12:30 | JO14-1 – Heerenveen JO14-3

HJSC VR1 zijn afgelast
Het duel tussen Sneek Wit Zwart VR2 en HJSC VR1 is door de Snekers afgelast.

Derby voor HJSC 2 in IJlst
Vorige week had HJSC 2 lange tijd zicht op een goed resultaat tegen koploper Espel. Na een 2-1 voorsprong met rust ging het in de tweede helft toch mis en verloor het met 2-3. Dat is jammer want nu moet de ploeg toch een beetje naar beneden gaan kijken op de ranglijst. In het slechtste geval daalt de ploeg af naar plekje acht, zonde want lange tijd leek een top drie klassering mogelijk.

Maar natuurlijk leeft de bekerdroom nog steeds en gaan we 8 april vol achter de ploeg staan als zei het in Hommerts opnemen tegen Oldeholtpade 3.

14:30 | IJVC 3 – HJSC 2

Lastige thuiswedstrijd voor HJSC 1 tegen Bakhuizen
Na een prima winstpartij en schitterende derde helft in Sneek vorige week mag HJSC 1 weer thuis aantreden. Dat was 11 februari toen NOK met 3-0 werd verslagen, het werd dus wel weer eens tijd voor een thuiswedstrijd van HJSC 1. Makkelijk is het nooit maar zaterdag komt het jubilerende (100 jaar) Bakhuizen naar Hommerts.

Bakhuizen raakt gedurende het seizoen vordert steeds meer in vorm. Vorige week werd knap gewonnen van de nummer twee Ens, wat dan weer gunstig was voor HJSC. Maar dat betekent ook dat HJSC meer dan gewaarschuwd is. Op 4 februari verloor de ploeg voor het laatst, met de vorm zit het dus wel goed.

Ook vergeten we de heenwedstrijd eerder dit seizoen niet, HJSC beleefde toen een benauwde middag waar het ondanks twee rode kaarten (Mark en Erro) toch knap met 1-2 won. In de slotseconden miste Bakhuizen nog een penalty. Ingrediënten genoeg voor een heerlijke pot voetbal aankomende zaterdag. Laten we hopen dat de grasmat goed genoeg is en dat beide teams er een prachtige wedstijd van maken.

Selectie HJSC 1 tegen Bakhuizen
Selectie volgt vrijdag