Voorbeschouwing voetbalweekend 9 december 2023

Normaliter staat het laatste voetbalweekend van 2023 voor de deur. Door de vele afgelastingen zullenl HJSC 1, HJSC 2 en de VR1 ook in actie komen. Maar eerst natuurlijk dit weekend voetballen. Helaas is de wedstrijd van de VR1 tegen Oldemarkt afgelast.

Jeugdwedstrijden in Hommerts
10:00 | JO9-2 – Zeerobben JO9-1

HJSC 2 weet weer een beetje wat voetballen is
Vorige week wederom afgelast maar die week daarvoor mocht HJSC 2 eindelijk weer aan de bak. Na die weken ervoor telkens om diverse redenen afgelast te zijn stond er weer een wedstrijd op het programma. Met klinkende cijfers (7-1) werd er gewonnen van VVI 3. Een week voor de officiele start van de winterstop staan er slechts een schamele vier wedstrijden op papier. Dit terwijl koploper Tzummarum er al acht heeft gespeeld. Nummer elf van de ranglijst CVVO zelfs al negen.

Laat laatstgenoemde nou net de tegenstander zijn in Hommerts komende zaterdag. Met negen gespeelde wedstrijden en slechts vier punten mag je spreken van een matig presterend team. We mogen dus toch wel een beetje uitgaan van een zege van het talentvolle “Twadde”.

HJSC 1 in en tegen Bakhuizen
HJSC speelt tegen de Rooms Katholieke voetbalvereniging Bakhuizen. Vorig seizoen was dit nog een bizarre wedstrijd met twee rode kaarten aan HJSC-kant maar toch een knappe 2-1 zege omdat Bakhuizen een penalty mistte in de absolute slotfase. Zo ver wil HJSC het niet laten komen ditmaal tegen de nummer 10 van de ranglijst. HJSC is haar koppositie kwijtgeraakt aan NOK na het gelijke spel tegen Mulier twee weken geleden.

Met de wedstrijd van zaterdag tegen Bakhuizen en een week later tegen Udiros kan HJSC nog steeds de periodetitel pakken. Misschien weinig waard maar als je die eenmaal binnen hebt is dat dan toch maar weer mooi meegenomen. Na de matige novembermaand is het sowieso wel weer eens tijd voor een twee klinkende zeges om 2023 goed af te sluiten.

Bakhuizen – HJSC
14:30 | Sportpark Bakhuizen

Selectie HJSC tege Bakhuizen
1. Johan de Boer (K)
4. Aizo Veltman
5. Lex Potma
7. Lammert Wiersma
8. Bart van Kalsbeek
9. Henk Hoekstra
10. Pieter Wiersma
11. Justin Boonstra
12. Mark Jaarsma
13. Ramon Raap
14. Piet Jan Nauta (C)
15. Hein Kemme
16. Bert Veltman
17. Redmer van Netten
18. Herre Bosma
19. Niek de Jager